19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cornel Gingăraşu, premiul I la concursul naţional de fotografie pe teme de catastrofe naturale
Cornel Gingăraşu, premiul I la concursul naţional de fotografie pe teme de catastrofe naturale

Cunoscutul jurnalist Lucian Mîndruţă, alături de actriţa Ioana Ginghină şi Vlad Eftenie, profesor la Institutul de arhitectură din Bucureşti, au jurizat concursul naţional denumit ReExpoziţia, cu tema efectelor dezastrelor naturale asupra locuinţelor. Lucrările au fost expuse şi vernisate la Casa Mincu din capitală.
În cadrul evenimentului, organizat de PAID - Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale, au fost prezentate fotografii realizate de amatori şi profesionişti. „Anul acesta fotografiile mi s-au părut nu neapărat mult mai frumoase, dar mult mai asumate de către participanţi şi mi-a fost mai greu să aleg pe cineva”, a spus Ioana Ginghină.
Premiul I la profesionişti a fost atribuit lui Alexandru Popescu, iar la categoria amatori, premiul I l-a luat gălăţeanul Cornel Gingăraşu, care este colaborator al cotidianului Monitorul de Galaţi. Fotografia este dintr-o serie realizată acum şapte ani în zona Pechea şi Slobozia Conachi, după o viitură cumplită, care a afectat sute de case. În imagine, proprietarul unei locuinţe priveşte dezolat stratul gros de noroi umed rămas după trecerea apelor.
Nicoleta Radu, director general PAID, a spus că rolul expoziţiei este de a reaminti că dezastrele se întâmplă în continuare şi populaţia trebuie să fie cât mai pregătită pentru acestea.
Ea a precizat că ReExpoziţia este „un apel, un apel la a ne imagina că noi am fi în situaţia celor care au fost în Turcia sau oriunde altundeva; să ne imaginăm cam ce am face în această situaţie, dacă ne-am putea descurca, dacă am putea să supravieţuim fizic, psihic, material acestor evenimente şi să ne gândim ce am putea să facem mai bine”. Felicitări!


Articole înrudite