17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cozi uriaşe la staţiile Peco din Galaţi. Ministrul Energiei: Românii nu trebuie să intre în panică
Cozi uriaşe la staţiile Peco din Galaţi. Ministrul Energiei: Românii nu trebuie să intre în panică

După ce s-a creat panică printre conducătorii auto ca urmare a zvonurilor că preţurile la benzină şi motorină vor depăşi 10 lei pe litru, în multe oraşe mari din ţară, inclusiv în Galaţi, la staţiile Peco s-au creat cozi interminabile. Românii, speriaţi de faptul că vor fi nevoiţi să-şi cumpere combustibil la preţuri foarte mari, au dat fuga la staţiile de carburanţi pentru a-şi face umple rezervoarele la preţurile din prezent.

”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi (n.r. - 09 martie 2022) întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

”Panica s-a creat pe fondul unor preţuri de la graniţa româno-ungară. Am văzut acel preţ de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să ştie că în ţara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe preţul benzinei şi motorinei, iar produsul a dispărut de pe piaţa vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop şi astfel această situaţie a început să influenţeze preţul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniţă este o excepţie şi nu vorbim de lipsă de benzină şi motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar şi nu la preţul dat ca exemplu”, a mai adăugat ministrul.

 

Aşa cum Monitorul de Galaţi a semnalat, încă de ieri preţurile la motorină şi benzină premium depăşiseră 8 lei/litru

Sursa foto: Facebook GSDG


Articole înrudite