Creşte tariful curselor de TAXI în Galaţi Recomandat

Marți, 22 Martie 2022 09:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera Naţională a Taximetriştilor filiala Galaţi a transmis către Consiliul Local Galaţi o propunere de tarif maximal ca urmare a creşterii preţurilor la combustibil şi luând în considerare şi faptul că ultima modificare a tarifului de distanţă maximal pe kilometru a avut loc în anul 2018.

Reprezentanţii taximetriţtilor gălăţeni au propus un tarif de 4,40 lei/km. Însă, aşa cum se arată în proiectul hotărârii ce urmează a fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, "în urma analizei autorităţii publice a rezultat că tariful corect fundamentat este de 3,75 lei/km. Cum prin aplicarea indicelui de inflaţie tariful rezultat ar fi de 3,20 lei/km - mai mic decât cel rezultat prin fundamentarea costurilor considerăm legală aprobarea modificării tarifului maximal de distanţă de la 2,70 lei/km la 3,75 lei/km".

Trebuie menţionat şi faptul că taximetriştii din Galaţi au pierdut mulţi clienţi de când au intrat pe piaţa de profil serviciile de ride sharing precum Uber şi Bolt.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu