22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Creşte tariful curselor de TAXI în Galaţi
Creşte tariful curselor de TAXI în Galaţi

Camera Naţională a Taximetriştilor filiala Galaţi a transmis către Consiliul Local Galaţi o propunere de tarif maximal ca urmare a creşterii preţurilor la combustibil şi luând în considerare şi faptul că ultima modificare a tarifului de distanţă maximal pe kilometru a avut loc în anul 2018.

Reprezentanţii taximetriţtilor gălăţeni au propus un tarif de 4,40 lei/km. Însă, aşa cum se arată în proiectul hotărârii ce urmează a fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, "în urma analizei autorităţii publice a rezultat că tariful corect fundamentat este de 3,75 lei/km. Cum prin aplicarea indicelui de inflaţie tariful rezultat ar fi de 3,20 lei/km - mai mic decât cel rezultat prin fundamentarea costurilor considerăm legală aprobarea modificării tarifului maximal de distanţă de la 2,70 lei/km la 3,75 lei/km".

Trebuie menţionat şi faptul că taximetriştii din Galaţi au pierdut mulţi clienţi de când au intrat pe piaţa de profil serviciile de ride sharing precum Uber şi Bolt.


Articole înrudite