01 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cu cât vor creşte impozitele şi taxele locale. La cât va ajunge taxa de habitat şi cea de ecarisaj
Cu cât vor creşte impozitele şi taxele locale. La cât va ajunge taxa de habitat şi cea de ecarisaj

Primăria municipiului Galaţi propune ca la nivelul Municipiului Galaţi, valorile impozitelor şi taxelor locale să fie indexate cu un procent de 5,1 % respectiv indicele de inflaţie stabilit pentru anul 2021. În plus, o parte dintre taxele şi impozitele locale se indexează anual în funcţie de rata de schimb a monedei euro în vigoare în prima zi lucrătoare a lunii octombrie a fiecărui an şi publicată în Jurnalul Uniunii Europene şi de nivelurile minime prevăzute în Directiva 1999/62/CE de aplicare la vehiculele grele de marfă pentru utilizarea anumitor infrastructuri.
Primăria municipiului Galaţi a pus la dispoziţia cetăţenilor municipiului Galaţi, în dezbatere publică, proiectul de hotărâre privind: "Indexarea impozitelor şi taxelor locale începând cu anul 2023". Documentaţia a putut fi consultată pe site-ul instituţiei primariagalati.ro la secţiunea Transparenţă decizională sau la sediul instituţiei din str. Domnească nr. 54, Biroul Managementul Calităţii, transparenţă decizională, strategii şi politici publice.
În documentaţie se prevede o creştere de aproape 5 lei la taxa de habitat, adică de la 99,32 lei/pers/an la 104,39 lei/pers/an pentru persoane juridice, iar taxa de ecarisaj va creşte de la 3,20 lei/an la 3,36 lei/an pentru persoane fizice şi de la 63,90 lei/an la 67,16 lei/an pentru persoane juridice.

Articole înrudite