05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doar 43 de profesori gălăţeni fac, oficial, meditaţii
Doar 43 de profesori gălăţeni fac, oficial, meditaţii

Deşi rubricile ziarelor locale au anunţuri legate de acordarea de meditaţii iar acest lucru este o modalitate folosită de mulţi elevi care doresc să aibă mai multe cunoştinţe, doar 43 de cadre didactice din judeţul Galaţi au declarat la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Galaţi faptul că obţin câştiguri din meditaţii. Este greu de crezut că doar atâtea cadre didactice din judeţul Galaţi dau meditaţii, dar asta rezultă din datele oficiale care ne-au fost oferite, la solicitarea noastră, de către conducerea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, prin intermediul purtătorului de cuvânt George Marinescu.
„La data de 31 august, conform evidenţelor Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi, pe codul de clasificare CAEN 8560, respectiv «Activităţi de servicii suport pentru învăţământ», figurează înregistraţi cu venituri declarate un număr de 43 de contribuabili. Dintre aceştia, menţionăm faptul că cel mai mare venit brut declarat este de 22.914 lei. De asemenea, facem precizarea că un număr de 14 meditatori au declarat venituri brute între 0 şi 9.900 lei, 24 au declarat venituri brute între 1.000 şi 9.900 lei, iar 5 contribuabili au declarat venituri brute între 10.000 lei şi 22.914 lei”, ne-a precizat George Marinescu.
Conform legii, veniturile obţinute din meditaţii ar trebui estimate şi declarate la fiscul gălăţean, însă statisticile oficiale demonstrează faptul că puţine cadre didactice fac acest lucru, nedeclararea veniturilor care trebuie impozitate reprezentând evaziune fiscală.


Articole înrudite