25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Droguri vândute în Penitenciarul Galaţi; marfa era introdusă prin disimulare (FOTO/VIDEO)
Droguri vândute în Penitenciarul Galaţi; marfa era introdusă prin disimulare (FOTO/VIDEO)

Joi dimineaţă, 03 martie 2022, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 32 de percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Din cercetări a reieşit că, din 2021 şi până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 56 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi şi Brăila, pe care le-ar fi vândut în Buzău.
De asemenea, o parte din droguri ar fi fost introduse, prin disimulare, în diverse penitenciare, unde ar fi fost vândute deţinuţilor.

droguri

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată şi 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de cannabis, 45 de seminţe de cannabis, 11.400 de lei şi 19 telefoane mobile.
Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.
La activităţi, au participat poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Galaţi, ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea, Brăila şi Tulcea, precum şi jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău, Brăila, Galaţi şi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

VEZI VIDEO AICI: https://www.youtube.com/watch?v=V95XlOl97Z4


Articole înrudite