19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"E din ce în ce mai murdar Cimitirul „Coca Cola”!" (FOTO)
"E din ce în ce mai murdar Cimitirul „Coca Cola”!" (FOTO)

O cititoare a cotidianului nostru ne-a scris şi ne-a trimis şi fotografii grăitoare cu maldărele de gunoaie din Cimitirul „Sfântul Lazăr” (Coca Cola) - Vezi Galeria de imagini de mai jos! ↓. „E din ce în ce mai murdar Cimitirul «Coca Cola». Intrarea în weekend este 9 lei şi ei nu sunt în stare să ţină un cimitir curat. Pentru ce se plăteşte taxă, pentru ce se plătesc impozite? Publicaţi, vă rog, ce se întâmplă acolo. Poate se sesizează cineva”, ne-a scris Marcela Daniela Turcu.
Problema gunoaielor (şi în sezonul cald a bălăriilor) este veche. Cotidianul Monitorul de Galaţi a scris de nenumărate ori despre aceste neajunsuri. Însă nimeni nu a luat măsuri. S-a invocat numărul mic de angajaţi sau faptul că în weekend şi înainte de sărbătorile la care mulţi vin să-şi pomenească rudele trecute în nefiinţă, gălăţenii fac foarte mult gunoi.
Iată declaraţia de astăzi a directorului general al Gospodărire Urbană SRL Galaţi, Dragoş Lucian Magearu! Acesta ne-a explicat din nou că cetăţenii aruncă în permanenţă tot felul de deşeuri, lumânări, coroane etc.: „Nu facem faţă la colectat. Durează câteva zile curăţarea întregului cimitir”.
Întrebat dacă nu cumva ar fi necesar un număr mai mare de coşuri de gunoi şi pubele, Dragoş Magearu a spus: „Avem număr suficient de pubele, iar Ecosal ne sprijină. Însă nu facem faţă cu colectarea”.
Despre creşterea tarifului de acces cu autoturismele de la 7 la 9 lei în weekend, directorul Gospodărire Urbană SRL ne-a spus că începând cu 01 ianuarie 2022, tarifele practicate de Gospodărire Urbană SRL au fost actualizate cu rata inflaţiei, noile tarife fiind disponibile pe site-ul societăţii.
Este cert că tarifele au fost actualizate, însă curăţenia în cimitire, nu. Şi nici nu pare să vrea cineva să găsească soluţii şi metode pentru ca Galaţiul să aibă cimitire curate.


Articole înrudite