05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
El este tânărul navigator care a prins Crucea Bobotezei la Galați!
El este tânărul navigator care a prins Crucea Bobotezei la Galați!

Mii de oameni s-au adunat astăzi, vineri, 06 ianuarie 2023, în Galați și Brăila, pe falezele Dunării, pentru a asista la slujbele de sfințire a apelor și aruncarea în fluviu a Crucilor de Bobotează, oficiate în ambele orașe de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun.

La Galați, 7 bărbați au vrut să sară în Dunăre după Crucea Bobotezei, dar doar 4 au trecut controlul medical. Crucea a fost prinsă de Robert Tioreanu (foto jos), un navigator, în vârstă de 24 de ani.

Screenshot 20230106 174401 Gallery

"E prima oară când sar, pentru tatăl meu am făcut-o. Am vrut să sar pentru că și-a dorit mult. Tatăl meu mă privește acum de sus. Nu m-am antrenat deloc", a spus, la ieșirea din apele Dunării, Robert Tioreanu.

Un militar a prins crucea la Brăila: "Împlinesc 40 de ani; e un cadou!"

La Brăila, 7 temerari au înfruntat apele Dunării și au sărit după Crucea Bobotezei. A prins-o un militar, Marius Plopeanu (foto jos).

braila 2

"Peste câteva zile împlinesc 40 de ani și să îmi rămână amintire, că am sărit după cruce, un cadou, un cadou. Este prima dată când sar. Sper să îmi aducă sănătate, bucurie", a spus Marius Plopeanu, după ce a recuperat crucea din apele fluviului.

Circa 50.000 de sticle cu agheasmă îmbuteliată au fost puse la dispoziția oamenilor în fiecare din cele două orașe port la Dunăre.


Articole înrudite