Este oficial! Combinatul siderurgic de la Galaţi a fost vândut Recomandat

Vineri, 12 Octombrie 2018 11:07
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE: "Sanjeev Gupta, acţionarul majoritar al Liberty House Group, a mai încercat să facă afaceri în România"

......................................................................................................................

ArcelorMittal a anunţat astăzi (vineri, 12 octombrie 2018), că a vândut unităţile siderurgice din Republica Cehă, România, Macedonia şi Italia.

”ArcelorMittal (Compania) anunţă azi că a primit o ofertă irevocabilă din partea Liberty House Group pentru achiziţia ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă), ArcelorMittal Galaţi (România), ArcelorMittal Skopje (Macedonia) şi ArcelorMittal Piombino (Italia). Cele patru unităţi sunt parte a pachetului de separare pe care Compania l-a agreat cu C.E. (Comisia Europeană) în timpul investigaţiei de fuziune privind achiziţia de către Companie a Ilva S.p.A („Ilva”). Încheierea tranzacţiei este subiect al încheierii achiziţiei Ilva de către Companie şi este condiţionată de aprobarea C.E. precum şi de concluziile consultărilor de informare cu Comitetele de Întreprindere la nivel european şi local. Negocierile continuă cu părţi interesate în privinţa vânzării altor active – ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg) şi câteva linii de finisare în Liege (Belgia), incluse în pachetul de separare”, se arată în comunicatul ArcelorMittal.

Cu privire la această tranzacţie, Bogdan Grecu, director general al ArcelorMittal Galaţi – Skopje a declarat: “Această etapă din istoria noastră deschide oportunităţi noi nu doar pentru continuarea producţiei de oţel la Galaţi, ci şi pentru modernizarea Combinatului”.

Liberty House Group este o companie metalurgică fondată în Regatul Unit în 1992 de Sanjeev Gupta (46 de ani) şi are sediul la Londra şi filiale în Dubai, Singapore şi Hong Kong.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu