22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Filmul atacului sângeros de vizavi de Palatul Justiţiei din Galaţi (FOTO)
Filmul atacului sângeros de vizavi de Palatul Justiţiei din Galaţi (FOTO)

Conflictul a început se pare într-o cafenea, unde se aflau la o masă trei persoane. După apariţia celei de-a 4-a persoane s-a declanşat scandalul, iniţial cu vorbe şi îmbrânceli, care au continuat în afara localului. La un moment dat, un tânăr de 37 de ani a scos un cuţit, iar un altul de 33 de ani, un pistol cu bile.

Tânărul de 37 de ani a fost împuşcat în cap, iar agresorul, chiar dacă fusese tăiat cu cuţitul, tot în zona capului, s-a făcut nevăzut la volanul unui autovehicul. „A venit cineva din exterior şi de acolo s-a creat toată situaţia. S-a întâmplat pe stradă, în faţă la noi. Am auzit un zgomot de împuşcătură şi apoi nu ştiu să mai spun. Noi am ieşit pentru că am auzit gălăgie. Se adunase destul de multă lume când am ieşit eu. Era o persoană care fugea, o persoană care era rănită pe jos. Cel care era pe jos nu fusese client de-al nostru, erau şi clienţi de-ai noştri în jur”, spunea chelneriţa de la cafeneau unde a început scandalul, care a culminat cu atacul din stradă.

2

În câteva minute, întreaga zonă s-a umplut de echipaje de căutare, formate din poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi. În scurt timp, bărbatul de 33 de ani a fost depistat în zona Spitalului de Urgenţă. „Au fost aduşi doi bărbaţi, unul de 37 de ani, cu o plagă împuşcată la nivelul regiunii temporale drepte, şi un bărbat de 33 de ani, cu o plagă tăiată, nu aş putea spune înjunghiată, la nivelul scalpului”, a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

3

Poliţiştii au depistat şi identificat ambele părţi implicate şi au făcut cercetarea la faţa locului. „Au fost alertate toate echipajele de poliţie şi s-a solicitat şi sprjinul Inspectoratului de Jandarmi Galaţi, Poliţiei Locale şi Poliţiei de Frontieră, pentru a se căuta un autoturism în care s-ar fi urcat unul dintre agresori. La scurt timp a fost identificat şi agresorul, care deţinea legal un pistol cu bile, un bărbat de 33 de ani din Galaţi. S-a stabilit, în primă fază, că cel împuşcat ar fi folosit un cuţit şi l-ar fi rănit pe agresor, pe bărbatul care a folosit pistolul”, a precizat Ciprian Stoica, IPJ Galaţi. Procurorii de la Parchetul Curţii de Apel au preluat dosarul în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor şi de lovire şi alte violenţe.

CITEŞTE ŞTIREA INIŢIALĂ AICI!


Articole înrudite