07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Marta Bencze, propusă Femeia Anului 2016
Gălăţeanca Marta Bencze, propusă Femeia Anului 2016

Revista Avantaje a lansat votul pentru femeia anului 2016, în lista femeilor propuse pentru acest top aflându-se şi gălăţeanca Marta Bencze, o tânără care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare (Legea nr.8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi), fiind prima femeie cu dizabilităţi din România în această funcţie.
Marta Bencze activează de peste 20 de ani în domeniul nonguvernamental, cu tinerii, persoanele cu dizabilităţi fizice, senzoriale şi/sau asociate precum şi aparţinătorii acestora, organizaţii naţionale şi internaţionale de tineret sau/şi pentru persoane cu dizabilităţi. De profesie consilier juridic, Marta a lucrat ca şi consilier juridic la Universitatea Dunărea de Jos, oferind şi consultanţă juridică persoanelor cu dizabilităţi din toată ţara. De-a lungul vieţii, Marta a dovedit nu o dată tenacitate, curaj şi ambiţie. CV-ul Martei este vast, tânăra excelând în diverse domenii, de la cel sportiv (în 2013 a fost desemnată campioană naţională la: tenis de masă, 100 m viteză, 200 m şi powerlifting), până la cel oratoric (are un site inspiraţional - www.martabencze.ro, susţine conferinţe motivaţionale – în februarie 2016 a lansat Speaking Voluntary Club – singurul club de vorbit în public din România iar în martie 2016 a lansat Seminarul motivaţională „Ea, FEMEIA!” sau literar (în 2011 a publicat prima carte motivaţională „Personalităţi cu handicap care au influenţat istoria”, colaborează cu revista lunară Famost).
Trebuie spus că Marta este licenţiată în drept şi master în Dreptul European al Afacerilor şi este acreditată ANC ca formator, manager de proiecte, inspector resurse umane şi fundraiser.
Din această postură, de speaker motivaţional, Marta Bencze a fost inclusă în topul revistei Avantaje, căci gălăţeanca este singura femeie cu dizabilităţi fizice din România care a creat un concept unic, prin care oferă motivaţie şi inspiraţie femeilor. “În februarie 2016 am lansat Speaking Voluntary Club - un club de vorbit în public dedicat voluntarilor Asociaţiei Atelierul de Idei, singurul de acest gen din România. Proiectul îşi propune însuşirea de către participanţi a abilităţilor necesare pentru o prezentare remarcabilă şi a atitudinii specifice unui discurs convingător şi de succes. Membrii clubului sunt tineri între 16-18 ani care deşi provin din instituţii de învăţământ de masă, cu rezultate academice la nivel international, se confruntă cu lipsa încrederii şi stima de sine foarte scăzută. Am lansat seminarul motivaţional Ea, FEMEIA!, dedicat femeilor, cărora eu le împărtăşesc experienţele ce mi-au schimbat viaţa, modul de a gândi şi de a acţiona constructiv, pentru a-mi atinge fiecare vis cu forţele proprii. În septembrie am spus DA provocării de a fi mentor de viaţă în primul program social de mentorat din Republica Moldova. Consider că un astfel de program este necesar şi în România, iar modelele de bună practică ar putea fi preluate cu succes din Basarabia, trebuie doar să ne dorim! Programul este dedicat fetelor care au între 16 şi 23 de ani – fete cu nevoi speciale şi din familii social-vulnerabile, fete de etnie rroma şi găgăuză, reprezentante ale comunităţii LGBT, fete ai căror părinţi sunt plecaţi peste hotare”, spune Marta, în prezentarea pe care şi-o face.
Cine doreşte să contribuie la şansele Martei Bencze de a fi votată femeia anului 2016 o poate face până pe 17 martie, votând online, accesând http://femeia-anului.avantaje.ro/voteaza/4/3#menuMob.


Articole înrudite