27 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţenii cu fose septice riscă amenzi de până la 10.000 lei
Gălăţenii cu fose septice riscă amenzi de până la 10.000 lei

Primăria municipiului Galaţi informează că, potrivit reglementărilor legale în vigoare, persoanele fizice şi juridice care deţin sisteme individuale adecvate pentru colectarea şi epurarea apelor uzate (fose septice) au obligaţia de a se înscrie în „Registrul de Evidenţă a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea şi Epurarea Apelor Uzate”.
Conform H.G. nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcţia, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea şi întreţinerea sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate, persoanele fizice şi juridice, proprietari ai spaţiilor conectate la un sistem individual adecvat de epurare au obligaţia de a se înscrie în Registrul de Evidenţă a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea şi Epurarea Apelor Uzate al Municipiului Galaţi în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate.
Obligaţia înregistrării revine şi proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului (până la finalul lunii noiembrie 2022). Obligaţia se aplică atât pentru sistemele existente, cât şi în cazul celor care sunt în curs de construire.
Pentru înscrierea în Registru este pus la dispoziţie formularul: https://servicii.ghiseulonline.ro/dm_depuneri_online/forms.nsf?Open&c=A1EAFF7131EB71EDC22588C2002438A9&e=EpurareApeUzate.
În cazul persoanelor care nu utilizează mijloace electronice, acestea pot găsi formularul pe site-ul www.primariagalati.ro sau tipărit la sediul Primăriei municipiului Galaţi din strada Domnească nr. 54. După completare, acestea se vor depune la Registratura generală a municipiului Galaţi, pentru înregistrare, dovadă că s-au achitat de această obligaţie.
Pentru sprijin în completarea formularului se poate apela numărul de telefon: 0336.102.117.
! În conformitate cu art. 23 din H.G. nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcţia, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea şi întreţinerea sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate, nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a dispoziţiilor art. 11 alin. (1) şi (2) şi art. 15 alin. (2), constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite