09 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţi: Dealeri de etnobotanice reţinuţi de DIICOT
Galaţi: Dealeri de etnobotanice reţinuţi de DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus, la data de 10 iunie 2020, reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaţilor C.B.A. şi M.B.G. şi măsura controlului judiciară faţă de inculpata T.Z., pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni neautorizate cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată şi cu circumstanţe agravante.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2018 - iunie 2020, cei trei inculpaţi au comercializat aproximativ un kilogram de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza judeţelor Galaţi, Vrancea, Bacău, folosind şi minori pentru realizarea propriu-zisă a tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani de la consumatori. Consecinţele faptelor inculpaţilor au fost relevate de numărul mare de persoane care au ajuns să fie internate de urgenţă la spital din cauza efectelor consumului de substanţe psihoactive achiziţionate de la aceştia.

La data de 10 iunie 2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate documente şi medii de stocare, precum şi fragmente de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic. În cursul zilei de astăzi (n.r. - joi, 11 iunie 2020), inculpaţii C.B.A. şi M.B.G. vor fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, Grupării de Jandarmi Mobile Bacău "Alexandru cel Bun" şi al lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectorului de Poliţie al Judeţului Bacău.

Articole înrudite