25 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Incendii puternice de vegetație uscată în județ (FOTO)
Galați: Incendii puternice de vegetație uscată în județ (FOTO)

În cursul acestei zile, mai multe echipaje specializate din cadrul Detașamentului de pompieri Galați au fost solicitate în cazul izbucnirii unor incendii de vegetație uscată în localitatea Tulucești, respectiv Vama Giurgiulești.

În localitatea Tulucești, cele trei autospeciale de stingere au lucrat pentru înlăturarea unui incendiu care a distrus circa 5.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

La Vama Giurgiulești, pompierii au fost solicitați la ora 17.30, reușind după două ore localizarea incendiului care a distrus circa 2.000 mp de vegetație uscată. Cauza probabilă este aceeași, utilizarea focului deschis în spații deschise.

"Reamintim, cu această ocazie, necesitatea conștientizării de către cetățeni a faptului că arderile necontrolate au consecințe de durată asupra mediului înconjurător și a populației. Incendiile de vegetație de o asemenea amploare distrug microfauna, aerul este poluat și multe animale își pierd habitatul lor natural. În plus, chiar dacă par situații ușor de gestionat, salvatorii gălățeni se luptă cu flăcările ore întregi, deseori în locuri greu accesibile pentru autospeciale, în condiții de temperaturi ridicate sau fără vizibilitate, în efortul de a evita extinderea focului la locuințe, adăposturi pentru animale sau păduri", transmit pompierii gălățeni.

GALERIE FOTO, MAI JOS!

NU UITAȚI! Amenzi "fierbinţi" pentru gălăţenii care "se joacă" cu focul! Strict interzisă incendierea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase


Articole înrudite