24 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
I-au furat banii de înmormântare
I-au furat banii de înmormântare

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat instanţei de judecată, la data de 23 octombrie, arestarea preventivă a inculpatei Simion Garofiţa, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cererea a fost admisă de către Judecătoria Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatei Simion Garofiţa pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23 octombrie.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat faptul că, la data de 10.04.2015, inculpata, ajutată de complicea sa, suspecta Andrei Petra, care nu a fost încă depistată, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate şi, sub pretextul că a fost trimisă de un vecin să distribuie pachete cu pomană, a oferit persoanei vătămate M.A., în vârstă de 75 de  ani, un pachet ce conţinea alimente şi i-a solicitat să îi schimbe o bancnotă de 200 lei, pentru a-i oferi şi o sumă de bani.

Persoana vătămată M.A. s-a deplasat în locul unde îşi ţinea banii, i-a scos, şi a schimbat bancnota, lăsând plicul cu 17.000 lei (sumă economisită pentru înmormântare) la vedere, pe patul din dormitor. În timp ce suspecta Andrei Petra i-a distras atenţia persoanei vătămate, ţinând-o de vorbă în bucătărie, inculpata Simion Garofiţa, rămasă pe casa scării, a pătruns în imobil, de unde a sustras plicul cu suma de 17.000 lei, părăsind apoi locul faptei, însoţită de complicea sa.

„Autoarele faptei au fost identificate cu concursul I.G.P.R., datorită modului de operare, care a căpătat amploare, atât în ţară cât şi pe raza municipiului Galaţi, victimele acestora fiind, în general, persoane în vârstă şi credule. Inculpata Simion Garofiţa este recidivistă şi a fost condamnată anterior pentru fapte săvârşite în aceeaşi manieră. Ultima condamnare a fost dispusă în 2014 de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, care i-a aplicat pedeapsa de 3 ani închisoare, a cărei executare a fost suspendată condiţionat, pe un termen de încercare de 5 ani. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale pentru toţi participanţii la săvârşirea infracţiunii”, informează Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.


Articole înrudite