22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În judeţul Galaţi există un singur abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor
În judeţul Galaţi există un singur abator autorizat pentru sacrificarea ovinelor

Aveţi grijă de unde cumpăraţi carne de miel pentru tradiţionala masă de Paşte! Direcţiile Sanitare Veterinare din întreaga ţară au intrat în alertă în peioada precedentă Sărbătorilor Pascale 2022 în vederea prevenirii apariţiei îmbolnăvirilor determinate de consumul de alimente, mai ales că în anii precedenţi au fost descoperiţi aşa-zişi comercianţi care vindeau carne de animale moarte şi tranşate sau chiar carne de câine drept carne de miel.

La nivelul DSVSA Galaţ, s-a stabilit, pentru perioada 28 martie 2022-24 aprilie 2022, ca echipe formate din medici veterinari să efectueze controale în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare temporare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a produselor alimentare de origine animală, unităţile de alimentaţie publică, precum şi în unităţile care comercializează produse alimentare de origine animala, în special în unităţile care comercializează carne de miel şi ouă.

Este bine de ştiut că pe teritoriul judeţului Galaţi este suspendată activitatea tuturor târgurilor de comercializare a animalelor vii. În privinţa sacrificării mieilor, în judeţul Galaţi există o singură unitate de abatorizare autorizată pentru sacrificarea de ovine. Este vorba despre abatorul aparţinând societăţii Livada Şerbăneşti SRL din comuna Lieşti. În abator vor fi asigurate asistenţa sanitară veterinară, precum şi marcarea cărnii (carcaselor de miel) şi livrarea loturilor de carne de miel cu certificate sanitare veterinare.


Articole înrudite