20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În premieră, consiliere psihologică gratuită la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi!
În premieră, consiliere psihologică gratuită la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat un raport în care se arată că, după pandemia de Covid, sănătatea mintală s-a înrăutăţit la nivel mondial. Un sondaj Eurobarometru realizat anul trecut a relevat faptul că aproape 1 din 2 persoane, adică 46% din populaţia Uniunii Europene s-a confruntat cu probleme emoţionale sau psihosociale, cum ar fi sentimentul de deprimare sau de anxietate. Nici România nu face excepţie!

În contextul acestor realităţi, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi români au nevoie să meargă la un psiholog. Este adevărat că mulţi oameni evită să ceară ajutorul unui specialist, de teamă să nu fie judecaţi de prieteni, de societate. Însă mai există categoria din ce în ce mai extinsă a celor care şi-ar dori să apeleze la specialist, dar nu îşi permit financiar, căci o şedinţă la psiholog costă între 150 şi 250 lei. De obicei, consilierea psihilogică se întinde pe parcursul mai multor şedinţe şi nu toţi îşi permit să plătească lunar atâţia bani.

! Puţini ştiu însă că Spitalul Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi oferă gratuit în cadrul ambulatoriului integrat și Centrului de Sănătate Mintală servicii de consiliere psihologică.

Spitalul nostru oferă servicii de consiliere psihologică/psihoterapie gratuit. Persoanele care doresc să beneficieze de aceste servicii o pot face în baza unui bilet de trimitere eliberat de un medic specialist aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă până în 2023, acest bilet de trimitere putea fi emis doar de medicul de familie sau de psihiatru, de anul trecut lista specializărilor care pot emite bilete de trimitere pentru psihoterapie s-a extins substanţial, spre exemplu pot recomanda consiliere psihologică și alte specialități medicale. Mai mult de atât, pacienții pot beneficia de consultații gratuite și în specialitățile CARDIOLOGIE, NEUROLOGIE și MEDICINĂ INTERNĂ”, explică Directorul Medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galaţi, SL dr. Vasile Claudiu Ionuț (foto).

Cei care doresc să beneficieze de aceste servicii trebuie să ştie că Spitalul Clinic de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galaţi  are un ambulatoriu care funcţionează într-o clădire nou-nouţă, dar şi corpul vechi al spitalului este proaspăt consolidat şi modernizat (foto jos). De asemenea, în 2023, spitalul a fost dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie şi mobilier nou şi au fost achiziţionate un aparat Roentgen digital pentru scopie şi grafie, un aparat computer tomograf şi un ecograf.

Spitalul nostru a beneficiat, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galați, de investiţii importante finanţate din fonduri europene și fonduri alocate de Consiliul Local Galați. Ambulatoriul funcţionează într-o clădire nouă, utilată modern și o clădire veche care a fost consolidată şi renovată. Într-un mediu modern şi prietenos, oferim servicii de spitalizare continuă pentru psihiatrie adulţi şi copii, atât pentru cazurile acute, cât şi cronice, dar şi spitalizare de zi - psihiatrie, precum şi serviciul de gardă şi urgenţe psihiatrice. Nu în ultimul rând, oferim şi servicii de examinare şi evaluare psihologică şi psihiatrică, consilierea pacientului şi a familiei acestuia, dar şi investigaţii paraclinice pentru pacienţii spitalizați şi la cerere, contra cost: consultatii psihiatrie adulţi şi copii în ambulatoriul integrat, consultații psihiatrice și psihologice în cadrul Centrului de Sănătate Mintală şi examinare şi evaluare psihologică şi psihiatrică. De la momentul deschiderii, mai 2023, au beneficiat de consultații de specialitate peste 2.000 de pacienți și au fost efectuate peste 6.000 de investigații paraclinice de imagistică medicală”, a detaliat Directorul Medical, SL dr. Vasile Claudiu Ionuț.


Articole înrudite