19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încă un pas către plata despăgubirilor pentru imobilele expropriate pentru Varianta de Ocolire Galaţi
Încă un pas către plata despăgubirilor pentru imobilele expropriate pentru Varianta de Ocolire Galaţi

Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolul Guvernul dă startul exproprierilor pentru Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi (LISTA FINALĂ A IMOBILELOR SUPUSE EXPROPRIERII), Guvernul României a adoptat, în data de 16 martie 2022, hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Varianta de ocolire Galaţi". Însă abia în data de 30 martie 2022, hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial.
Următorii paşi vizează virarea sumelor aferente despăgubirilor.
Astfel, potrivit HG 345/16 martie 2022, art. 3, ”(1)Sumele individuale estimate de expropriator aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Varianta de ocolire Galaţi”, situate pe amplasamentul prevăzut la art. 1, aflate pe raza municipiului Galaţi şi a localităţilor Smârdan, Vânători şi Şendreni din judeţul Galaţi, sunt în cuantum total de 23.831.000 lei şi se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2022 nr. 317/2021, la capitolul 84.01 „Transporturi”, titlul 55 „Alte transferuri”, articolul 55.01 „Transferuri interne”, alineatul 55.01.12 „Investiţii ale agenţilor economici cu capital de stat”.
Sumele se vor virea de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii într-un cont de trezorerie deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere — S.A., în termen de cel mult 30 de zile de la data aprobării cererii de deschidere de credite, la dispoziţia proprietarilor/deţinătorilor de imobile proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, situate pe amplasamentul care constituie coridorul de exproprieri, în vederea efectuării plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Hotărârea de Guvern poate fi consultată AICI!


Articole înrudite