Investiţii de aproape 2 milioane de euro la Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Recomandat

Luni, 08 Octombrie 2018 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” sau aşa cum îl cunosc gălăţenii, Liceul Auto, cu ani în urmă unul dintre cele mai căutate unităţi de învăţământ tehnic pentru cei care doreau să iasă de pe băncile şcolii cu o meserie, ar putea fi din nou o opţiune pentru noile generaţii, mai ales că şcoala va intra în reabilitare şi va oferi cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea activităţilor educaţionale.
Primăria municipiului Galaţi a pregătit un proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care îl va supune aprobării aleşilor locali, proiect prin care se doreşte aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea corpului de şcoală în care îşi desfăşoară activitatea Colegiul Tehnic ”Traian Vuia”.
Lucrările prevăzute pentru acest corp de şcoală vizează consolidarea stâlpilor centrali şi de faţadă prin cămăşuirea acestora, refacerea consolidarea grinzilor cu defecte majore (armături corodate, etrieri rupţi), consolidarea fundaţiilor, izolarea termică a pereţilor exteriori cu un strat de polistiren expandat ignifugat, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, înlocuirea corpurilor de încălzire cu altele noi, înlocuirea parţială a instalaţiei electrice, înlocuirea completă a reţelelor interioare de apă, montare parchet din stejar şi lambriuri în sălile de clasă, inclusiv amenajarea grupurilor sanitare (gresie antiderapantă şi faianţă, obiecte sanitare noi). Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7.990.657 lei pentru 3.616 mp spaţii de şcolarizare reabilitate. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar sursele de finanţare ar putea veni de la bugetul local, bugetul de stat sau fonduri europene.
Pe amplasamentul pe care îşi desfăşoară activitatea Liceul Auto se află 9 corpuri de clădire (şcoală, cămin internat, sală de sport, cantină, etc.), dar deocamdată investiţiile vizează doar corpul de şcoală (S+P+3).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu