18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Judeţul Galaţi: Împuşcat în picior după ce i-a ameninţat pe poliţişti cu un cuţit
Judeţul Galaţi: Împuşcat în picior după ce i-a ameninţat pe poliţişti cu un cuţit

Scandal monstru într-o localitate din judeţul Galaţi care s-a încheiat cu focuri de armă. Totul a început sâmbătă, 2 septembrie 2023, la ora 18.21, când Poliţia Oraşului Târgu Bujor a fost sesizată prin numărul unic de urgenţă 112, de către o femeie, de 60 de ani, din localitatea Chiraftei comuna Măstăcani, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit.

La adresa indicată, a ajuns în scurt timp un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti – Post Poliţie Fârţăneşti, moment în care persoana reclamată, un bărbat, de 78 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a ieşit din locuinţa sa, cu un cuţit în mâna şi a început să-i ameninţe cu moartea şi pe poliţişti.

Bărbatul a fost somat să înceteze acţiunile violente, însă acesta nu s-a conformat, motiv pentru care poliţiştii au folosit spray iritant lacrimogen, aspect care nu l-a determinat pe bărbat să se oprească. 

Chiar mai mult, bărbatul s-a îndreptat cu obiectul contondent asupra agenţilor de poliţie ameninţându-i cu acte de violenţă şi cu moartea.

”Întrucât bărbatul a încercat să-l lovească cu cuţitul pe unul dintre poliţişti, celălalt poliţist, folosind armamentul din dotare, a executat şase focuri în direcţia agresorului, în zona membrelor inferioare, neavând timp necesar pentru somaţie în plan vertical. În urma focurilor de armă trase asupra aștigresorului, acesta a suferit o plagă împuşcată în zona femurului piciorului drept, a căzut la pământ, iar poliţiştii l-au deposedat de cuţit şi l-au imobilizat. 
A fost solicitată intervenţia unui echipaj de ambulanţă, în vederea acordării de îngrijiri medicale agresorului, iar apoi acesta a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.
În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru infracţiunea de ameninţare şi a fost informat atât Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, cât şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la infracţiunile constatate, precum şi cu privire la uzul de armă. De asemenea, a fost completat formularul de evaluare a riscului şi a rezultat faptul că există risc iminent, astfel că a fost emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de agresor”, a transmic IPJ Galaţi.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.


Articole înrudite