18 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Laura Stoicu de la CNMK, singura medie de 10 la bacalaureat din judeţul Galaţi
Laura Stoicu de la CNMK, singura medie de 10 la bacalaureat din judeţul Galaţi

O singură medie de 10 curat este în tot judeţul Galaţi la această sesiune a bacalaureatului. Îi aparţine Laurei Stoicu (foto ), de la Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu - CNMK.

Tânăra a  împlinit 19 ani pe când dădea proba de matematică la bacalaureat. Este născută la Roma, a copilărit în Sardinia şi de la cam 6 ani s-a întors acasă cu familia şi locuiesc în comuna Smârdan.

Chiar dacă face parte din generaţia afectată de grevă, eleva s-a descurcat şi ea crede că în afară de studiul propriu şi de ajutorul profesorilor, este sigură că Dumnezeu a ajutat-o şi a intrat înaintea ei în sala de examen.

"Nu mă aşteptăm, m-am uitat de mai multe ori să mă asigur. A fost un pic mai dificil din cauza presiunii pe care am simţit-o din cauza incertitudinii, dar munca individuală, însă nu pot să o despart deloc de efortul profesorilor, şi totul a fost bine. Şi totodată, eu nu pot să nu o spun, m-a ajutat şi Dumnezeu, mie îmi place să cred că el a intrat înaintea mea în sala de examen şi a fost cu mine. Reţeta mea de zece perfect înseamnă  încredere, învăţat din timp, dar în primul rând încredere, cred că asta contează foarte mult. Îmi doresc să merg la medicină generală de la Iaşi. Îmi doresc foarte mult să rămân în ţară, nu ştiu în ce oraş. Acum în vacanţă mi-aş dori să merg în Italia, este locul unde m-am născut şi nu am mai fost demult acolo, cred că de mai bine de 8 ani. În Sardinia, în insula Sardinia", spune Laura Stoicu, singura din judeţul Galaţi care a luat media 10 la bacalaureat.

Deocamdată, înainte de contestaţii, la nivelul judeţului Galaţi promovabilitatea pentru promoţia curentă este de 84,2 la sută, iar pentru toţi candidaţii, cei din această promoţie plus cei din anii anteriori, este de 78,8 la sută.


Articole înrudite