19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY devine sponsor oficial al SC Oțelul Galați
LIBERTY devine sponsor oficial al SC Oțelul Galați

LIBERTY şi GFG Foundation au semnat un parteneriat cu SC Oţelul Galaţi, prin care devin sponsori oficiali ai celui mai titrat club de fotbal din regiunea Moldovei. Echipa va beneficia din nou de sprijinul uneia dintre cele mai mari companii siderurgice europene pentru a-şi atinge obiectivul de revenire în elita fotbalului românesc, anunță compania astăzi, miercuri, 03 august 2022, prin intermediul unui comunicat de presă.

Astfel, în cadrul parteneriatului, LIBERTY Steel Group, GFG Foundation şi SC Oţelul Galaţi vor oferi suport clubului şi echipei de seniori conduse de antrenorul Dorinel Munteanu în vederea realizării obiectivelor de performanţă propuse. Mai mult, partenerii vor contrbui la dezvoltarea Academiei de Copii şi Juniori şi a mişcării sportive din comunitate prin implementarea unor strategii inovatoare. Stadionul Oţelul, terenul de luptă al celor mai mari performanţe ale fotbalului gălăţean, va fi în continuare dedicat activităţii echipei pentru a fi repus pe harta arenelor importante din România. (Citește și Stadionul "Oţelul" îşi schimbă numele. Gălăţenii sunt invitaţi să-şi spună părerea)

"În numele lui Sanjeev Gupta şi al colegilor din Galaţi, suntem mândri să susţinem cea mai iubită echipă din regiunea Galaţi - LIBERTY este onorat sa facă parte din trecutul şi viitorul echipei Otelul Galaţi. Clubul are o istorie de succes şi este deţinută de suportari înfocaţi, mulţi dintre ei colegii noştri, de aceea suţinem clubul şi comunitatea. Din fericire, am fost prezent la finala victorioasă din sezonul trecut şi am fost impresionat de atmosfera de pe stadion, de emoţiile comunităţii, de numărul familiilor cu copii prezenţi la meci şi de pasiunea fanilor conduşi de The Steel Boys. Alături de Sanjeev, LIBERTY şi GFG Foundation, îl felicităm pe antrenorul Dorinel Munteanu şi echipa Oţelul pentru rezultatele remarcabile şi le urăm mult succes în acest sezon important. Aşteptăm cu nerăbdare să participăm sâmbătă la meciul de deschidere", a declarat Ajay Aggarwal, preşedintele LIBERTY Steel Group Europe şi Chairman of the Board LIBERTY Galaţi.

Preşedintele SC Oţelul Galaţi, Marian Brăilescu, spune că "asistăm la un moment prin care istoria fotbalului gălăţean este rescrisă": "În mod cert, asistăm la un moment prin care istoria fotbalului gălăţean este rescrisă. Oţelul, prin sprijinul LIBERTY şi GFG Foundation, reface echipa puternică care a reprezentat comunitatea la cel mai înalt nivel. Combinatul siderurgic, clubul şi suporterii devin din nou coechipieri într-o echipă de succes ce va reda tuturor pasiunea pentru fotbal şi mândria de a reprezenta oraşul".

"Mereu am ştiut că distanţa dintre vise şi realitate se numeşte acţiune. Ceea ce se întâmplă acum reprezintă o parte din visele unor idealisti care au pornit la un drum imposibil în vara anului 2016: renaşterea Oţelului, recuperarea palmaresului, promovarea în ligă, atragerea sprijinului comunităţii prin contribuţia Consiliului Local Galati şi acum parteneriatul cu GFG Foundation şi LIBERTY. Iar noi visăm in continuare. LIBERTY Galaţi iubeşte această echipă pentru că este inima de oţel care bate pentru oraşul Galaţi şi pentru comunitatea noastră. LIBERTY Galaţi are planuri ambiţioase să producă GREENSTEEL şi să ajute Europa să devină verde, iar SC Oţelul Galaţi are planuri ambiţioase să câştige liga, să facă mii de fani fericiţi şi mândri că sunt din Galaţi şi să revină acolo unde îi este locul - în elita fotbalului românesc. Aştept cu nerăbdare să îndeplinim aceste planuri pline de ambiţie în următorii ani", a afirmat Cornel Moisescu, membru-fondator al SC Oţelul Galaţi şi directorul departamentului de producţie-fontă în cadrul LIBERTY Steel Group.

Dorinel Munteanu, managerul tehnic al SC Oţelul Galaţi, a declarat că "aceste entităţi au dat dovadă întotdeauna de seriozitate şi profesionalism": "Sunt bucuros că LIBERTY şi GFG Foundation au venit în sprijinul proiectului nostru şi vor susţine obiectivele pe care ni le propunem. Aceste entităţi au dat dovadă întotdeauna de seriozitate şi profesionalism, repere care m-au ghidat în toată activitatea competiţională, atât ca jucător, cât şi acum ca antrenor, valori pe care sperăm să le dezvoltăm împreună şi în cadrul clubului. Am convingerea că vom reuşi, alături de suporteri şi comunitatea gălăţeană, să transpunem toată pasiunea din spatele acestui parteneriat în performanţele sportive ale echipei".

LIBERTY Galaţi s-a asociat cu SC Oţelul încă din 1964 când clubul a fost format pentru a reprezenta combinatul siderurgic înfiinţat în acea perioadă, fiind implicat şi în construcţia terenului încă din 1979. Compania a rămas un sponsor mândru al clubului timp de 48 de ani, susţinându-l până la cele mai bune performanţe - de la campion al Cupei UEFA Intertototo şi al Supercupei României, se mai precizează în comunicatul citat.


Articole înrudite