09 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Monorailul care va lega Galaţiul de Brăila ar urma să se realizeze prin PNRR: "Aşteptăm aprobarea Comisiei Europene de finanţare"
Monorailul care va lega Galaţiul de Brăila ar urma să se realizeze prin PNRR: "Aşteptăm aprobarea Comisiei Europene de finanţare"

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a făcut public faptul că administraţiile locale şi judeţene din Brăila şi Galaţi doresc realizarea unei legături rapide de suprafaţă între cele două municipii printr-un tren de tip monorail, proiect care ar urma să se realizeze prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dacă ar primi aprobarea Comisiei Europene, potrivit Agerpres.
„Am trimis o scrisoare comună Brăila-Galaţi către Comisia Europeană. Noi aşteptăm un aviz pozitiv în ceea ce priveşte acest proiect. Înţeleg că se aşteaptă deschiderea noului exerciţiu financiar pentru perioada 2021-2027. Partea bună este că cele patru entităţi, respectiv consiliile judeţene din Brăila şi Galaţi şi primăriile reşedinţă din cele două judeţe, au trimis această scrisoare, suntem patru jucători mari. Am speranţa că vom fi printre cei care vor câştiga. Eu cred că este un proiect frumos şi inovativ pentru zona noastră. Traseul va începe de la Mall Brăila şi va traversa municipiul Brăila. Va trebui să stabilim care va fi calea de rulare. Va traversa apoi Galaţiul şi se va opri la ieşirea din municipiu. Este o distanţă destul de lungă, vor exista mai multe staţii pe traseu. Avem mulţi brăileni care lucrează în Galaţi, dar şi gălăţeni care lucrează în Brăila şi putem valorifica acest mijloc de transport modern pentru cele două oraşe. Dacă şi aeroportul din zonă va prinde contur, ne dorim să extindem linia până la aeroport”, a declarat Chiriac.
Recent, consiliile judeţene din Brăila şi Galaţi au încheiat un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport între cele două municipii, obiectiv de investiţii care a fost inclus în Master Planul General de Transport al României.
Potrivit lui Francisk Chiriac, realizarea Podului suspendat peste Dunăre va duce la o dezvoltare foarte mare a zonei Brăila-Galaţi, care formează a doua aglomerare urbană după Bucureşti, cu peste 500.000 de locuitori.
De asemenea, administraţiile locale şi judeţene au pus bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Brăila şi Galaţi.

Citeşte şi Monorailul dorit de administraţiile Galaţi - Brăila ar putea avea punctul de plecare din Micro 19

Articole înrudite