05 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul învinge la limită pe Dinamo şi urcă pe loc de play-off
Oţelul învinge la limită pe Dinamo şi urcă pe loc de play-off

Aşa cum ne aşteptam, atmosfera la partida care a deschis runda a 11-a din Superligă, a fost incendiară. Dorinel Munteanu a rămas  consecvent tacticii sale şi a comandat un pressing agresiv. Cele două echipe au început temător, în primul sfert de oră s-a jucat mai mult la mijlocul terenului, o luptă surdă, niciuna dintre combatante nefiind dispusă să rişte. Prima fază periculoasă a aparţinut Oţelului în min.17 la centrarea lui Maciel, Fatai a reluat cu capul, balonul a fost respins de un fundaş dinamovist cu mâna, dar după consultarea VAR, centralul Găman nu a dictat penaltiul cerut de întreg stadionul. Oţelul a pus presiune şi în min.20 lovitura liberă din afara careului de 16 metri executată de Bodişteanu a fost respinsă în extremis de Golubovic. Dominarea Oţelului s-a concretizat şi pe tabela de marcaj în min.37 când lovitura liberă scoasă de Cisotti şi executată de Maciel a fost deviată în propria poartă de Neluţ Roşu. Bodişteanu, după un contraatac purtat în mare viteză a trecut pe lângă 2-0 în min.39. Dinamo a ieşit de la vestiare hotărâtă să revină în joc. Deliberat, Oţelul a făcut pasul înapoi şi a stat la pândă, gata să dea lovitura de graţie adversarei. În min.74 Ghezali ne-a dat ceva emoţii, dar reduta Oţelului nu s-a clătinat. Emoţii au fost maxime după ce golgeterul Oţelului a primit uşor cel de-al doilea galben şi a fost eliminat, roş-alb-albaştrii, împinşi de la spate de public, au rezistat presiunii, au obţinut a doua victorie consecutivă în campionat şi urcă pe loc de play-off.

Caseta tehnică:

Scor: SC Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti 1-0 (1-0).
Stadion: Oţelul.
Spectatori: 11.500.
Au marcat: Neluţ Roşu (min.37 autogol).

Formaţii:
SC Oţelul Galaţi: Dur-Bozoancă - Adăscăliţei, Cisse, Lovric, Silva - Lopez (min.75 Zivulic), Cisotti, Teles (min.55 Jardan) - Bodişteanu (min.46 Tănasă), Fatai (min.75 Pop), Maciel (min.83 Latouchent). Rezerve neutilizate: Stoian - Zhelev, Ghiocel, Cîrjan. Antrenor: Dorinel Munteanu; Dinamo Bucureşti: Golubovic - Lucas, Bena (min.67 Iulian Roşu), Patriche - De Moura, Neluţ Roşu, Larrucea (min.46 Iglesias), Costin - Borcea (min.75 D.Irimia), Gregorio (min.55 Ghezali), Politic (min.55 Abdallah). Rezerve neutilizate: Dujmovic - Borduşanu, Giafer, Grigore. Antrenor. Ovidiu Burcă.

Cartonaşe galbene: Tănasă, Bodişteanu, Jardan, Pop 2, respectiv Politic, Lucas, Ghezali, De Moura. Cartonaş roşu: Al.Pop.

Arbitru: George Cătălin Găman - Craiova; A1: Daniel Mitruţi - Craiova; A2: Adrian Popescu - Craiova.

Articole înrudite