Pesta porcină a ajuns la Negrileşti. 464 de porci, ucişi preventiv Recomandat

Miercuri, 07 August 2019 10:32
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Planul de măsuri la confirmare ca urmare a apariţiei focarului de pestă porcină africană într-o gospodărie din comuna Negrileşti, a anunţat în această dimineaţă, miercuri, 07 august 2019, Prefectura Galaţi.

Potrivit sursei citate, s-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate, interzicerea ieşirii din exploataţii a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor şi altor obiecte susceptibile de a transmite boala, interzicerea ieşirii animalelor din specia suine din exploataţiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploataţiei, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar, etc.

De asemenea, Prefectura Galaţi precizează că, în Baza Naţională de Date, la Negrileşti sunt înregistrate 143 de curţi cu un efectiv de 464 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă în această dimineaţă. Reamintim că pesta porcină africană nu se transmite la om, dar poate avea un impact social şi economic major, întrucât nu există vaccin ori tratament pentru această boală.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu