29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Presiuni pentru ca podul hobanat de la Galaţi să fie gata anul acesta
Presiuni pentru ca podul hobanat de la Galaţi să fie gata anul acesta

Stadiul lucrărilor de execuţie a podului hobanat din municipiul Galaţi, parte din Centura Mică a municipiului Galaţi, poate fi observat de gălăţeni cu ochiul liber dacă ajung în zonă. După o perioadă de stagnare a lucrărilor din cauza unei firme care trebuia să facă evaluările pentru exproprieri şi care s-a dovedit a fi neserioasă, acum pare că lucrările au intrat în linie dreaptă.

„Am fost astăzi (n.r. - miercuri, 22 martie 2023) pe şantierul podului hobanat, pentru a vedea cum merg lucrările, unde sunt probleme şi care sunt soluţiile pentru a grăbi ritmul. Am discutat cu reprezentanţii firmelor care lucrează la podul hobanat şi le-am transmis clar şi fără ocolişuri că acest pod hobanat trebuie finalizat anul acesta. Este o investiţie extrem de importantă pentru Galaţi. În acest moment, se fac ultimele pregătiri şi lucrări pentru a începe una dintre cele mai importante etape din construcţia acestui pod - montarea hobanelor (cabluri de oţel), care se face pas cu pas pentru susţinerea tablierului metalic şi stabilitatea întregii structurii a podului.

pod hobanat galati 2

Vorbim de 44 de hobane care vor susţine greutatea podului. De asemenea, a fost turnată şi o primă placă de beton, pe o lungime de 35 de metri, peste care, mai târziu, se va aşterne asfaltul. De altfel, restul plăcilor se vor turna în funcţie de montarea hobanelor, astfel încât stabilitatea podului să nu fie afectată. Până în acest moment, pentru construcţia podului s-au folosit peste 9300 de mc de beton şi aproape 3000 de tone de fier”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Podul hobanat reprezintă peste 50% din întregul proiect al Centurii Mici, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră a municipiului Galaţi.

În acelaşi timp, se lucrează şi la tronsoanele de şosea ale drumului de centură. Modernizarea şi extinderea centurii se derulează pe ruta: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în b-dul Coşbuc, apoi va continua pe străzile Al. Măcelaru şi Traian, sensul giratoriu, continunând pe str. Macului, str. Tunelului cu ieşire în DN 2B spre Giurgiuleşti.


Articole înrudite