25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Primăria Galaţi a obţinut finanţare pentru reabilitarea Palatului Gheorghiu
Primăria Galaţi a obţinut finanţare pentru reabilitarea Palatului Gheorghiu

Clădirea emblematică din zona centrală a muncipiului Galaţi, construită în urmă cu aproape 100 de ani şi cunoscută cu numele de Casa Simion Gheorghiu, va fi pusă în valoare, după ce a fost aprobat pentru finanţare un proiect important în acest scop, în cadrul PNRR.
Este vorba despre proiectul „Renovare integrată – Reabilitare imobil str. Domnească nr. 24”, cu o valoare de 14.267.424,98 lei.
Proiectul prevede în principal următoarele lucrări principale: restaurarea şi consolidarea faţadelor care se păstrează, dinspre str. Domnească şi str. Gamulea; construcţia propriu-zisă a clădirii noi; realizarea racordului/branşamentului, a instalaţiilor interioare şi exterioare de apă-canal, electrice, gaze etc.; realizarea finisajelor interioare şi exterioare; realizarea căilor de acces şi pietonale; amenajarea şi împrejmuirea terenului; termoizolaţii la pereţi şi acoperiş; lucrări de reabilitare termică; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice pentru consum propriu si utilizarea surselor regenerabile de energie; instalarea sistemelor de climatizare; sisteme de management energetic integrat pentru clădiri; crearea de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi; echipamente antiefracţie; dotare cu mobilier adecvat pentru birouri etc.
Până acum, Primăria Municipiului Galaţi are aprobate pentru finanţare, în cadrul PNRR, 56 de proiecte în valoare de aproape 120 de milioane de euro, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.


Articole înrudite