Primăria Galaţi îşi face propriul Club Sportiv

Vineri, 23 Martie 2018 16:27
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru că de la an la an apar din ce în ce mai multe cluburi şi asociaţii sportive care vor finanţare de la bugetul local şi pentru că nu există încă un regulament de finanţare bine pus la punct, municipalitatea anunţă că regulile se vor schimba. Prin urmare, primarul a anunţat oficial că Primăria va înfiinţa propriul Club Sportiv Municipal. Această idee a mai fost vehiculată de-a lungul timpului, însă nu s-a realizat niciodată.
”Primăria îşi va deschide propriul club de sport, care va îngloba toate ramurile sportive. În modul acesta, toţi cei care vor dori să practice sport, se vor putea înscrie şi vor fi degrevaţi în totalitate de plata oricăror taxe, pentru că, în momentul de faţă, copii - după cum bine ştim - trebuie să plătească pentru echipamente, deplasări, antrenamente. Toate acestea vor fi puse la dispoziţie de către Primăria Municipiului Galaţi. Vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca acele cluburi deja existente şi care vor achiesa la această construcţie să nu-şi piardă nici componenţa şi nici locul pe care-l ocupă în campionate şi nici liga în care activează în momentul de faţă. Dacă sunt trei cluburi de handbal, vom avea o singură echipă de handbal a municipalităţii. Dacă un club vrea să activeze în continuare, va trebui să-şi găsească finanţare de la privaţi. Totul se va face conform legii, eu spun că e de bun augur, prin urmare intrăm şi noi în rând cu lumea”, a declarat primarul, Ionuţ Pucheanu.

Cine va primi finanţare

Primarul recunoaşte că e o măsură care ar fi trebuit luată demult, pentru a evita discuţiile ce au loc în această sferă ori de câte ori vine vorba de finanţarea cluburilor sportive.
”Cluburile care nu vor fi înscrise în acest Club Sportiv Municipal, nu cred că vor mai primi finanţare. Ne vom ocupa strict de cluburile înscrise în acest CSM . Ar fi fost normal să o facem de mai multă vreme, pentru că în momentul de faţă dacă doi antrenori se ceartă, pleacă unul, îşi face propria asociaţie şi, ce să vedeţi, cu siguranţă ne vom trezi cu încă un club, încă un club la finanţare din bugetul local”, a mai declarat Ionuţ Pucheanu care a mai precizat că proiectul privind înfiinţarea acestui CSM, se va afla pe masa consilierilor locali, în şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul lunii viitoare. Reamintim că, prin votul aleşilor locali, 29 de cluburi sportive vor primi finanţare pe anul în curs de la bugetul local, despre care am scris AICI. Suma totală se ridică la 4,7 milioane de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu