21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Proiecte prin PNRR pentru achiziţia de zeci de vehicule nepoluante pentru Galaţi şi comuna Vânători
Proiecte prin PNRR pentru achiziţia de zeci de vehicule nepoluante pentru Galaţi şi comuna Vânători

Primăria municipiului Galaţi în parteneriat cu U.A.T. Comuna Vânători a elaborat şi supus aprobării consiliului local, trei proiecte pentru achiziţia a 5 troleibuze, 10 tramvaie, 22 autobuze nepoluante şi 6 microbuze nepoluante.
Este despre aprobarea proiectelor „Achiziţia a 5 troleibuze cu emisii zero sau cu baterii şi 2 microbuze nepoluante” şi a cheltuielilor legate de acesta, în parteneriat cu U.A.T. Comuna Vânători, „Achiziţia a 10 tramvaie de 18 metri şi 2 microbuze nepoluante” şi a cheltuielilor legate de acesta, în parteneriat cu U.A.T. Comuna Vânători şi „Achiziţia a 22 autobuze nepoluante electrice de 10 metri şi 2 microbuze nepoluante” şi a cheltuielilor legate de acesta, în parteneriat cu U.A.T. Comuna Vânători. Cele trei proiecte ce vor fi depuse în vederea finanţării acestora în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă , Componenta 10 - Fondul Local, Obiectul de investiţii  I.1.1 - Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziţia de vehicule nepoluante) au o valoare totală de 123,5 milioane lei aproape 25 milioane de euro.
Parteneriatul cu comuna Vânători a fost necesar pentru a accesa liniile de finanţare din PNRR dedicate proiectelor integrate să poată fi accesate, fiecare proiect având următoarele valori: 12.557.807,70 lei fără TVA - „Achiziţia a 5 troleibuze cu emisii zero sau cu baterii şi 2 microbuze nepoluante”, de 98.454.000,00 lei fără TVA - „Achiziţia a 10 tramvaie de 18 metri şi 2 microbuze nepoluante” şi de 12.557.807,70 lei fără TVA - „Achiziţia a 22 autobuze nepoluante electrice de 10 metri şi 2 microbuze nepoluante”. Rămâne de văzut dacă vor fi acceptate pentru finanţare.


Articole înrudite