25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Promisiunile ministrului Sportului, la Galaţi: Bazinul olimpic reabilitat şi bazele sportive trecute la Consiliul Local
Promisiunile ministrului Sportului, la Galaţi: Bazinul olimpic reabilitat şi bazele sportive trecute la Consiliul Local

Ministrul Sportului, Eduard Novak, prezent la Galaţi în cadrul unui tur naţional de promovare a Strategiei Naţionale pentru Sport, a anunţat că reabilitarea bazinului olimpic de înot din municipiul Galaţi ar putea începe în 2023 cu fonduri de la Ministerul Sportului. Bazinul olimpic a fost construit în 1970 şi a fost închis în 2005, pentru modernizare şi aşa a rămas, închis, deşi de-a lungul anilor mulţi politicieni, fie ei miniştri ai sportului sau autorităţi locale au tot promis că bazinul va fi reabilitat.

(Citește și Ministrul Sportului, Eduard Novak, a premiat 16 personalităţi sportive din Galaţi (FOTO))

Eduard Novak a mai afirmat, la Galaţi, că bazele sportive precum şi clubul sportiv care aparţine ministerului vor trece în subordinea consiliului local în cadrul descentralizării pe care ministrul vrea să o pună în practică. Cu toate acestea, legea privind această descentralizare a structurilor şi bazelor sportive se află încă în fază de proiect, însă ministrul speră ca în maxim 2-3 luni să fie adoptată.
Tot în cadrul acestui proces de descentralizare, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Galaţi va trece la Consiliul Judeţean Galaţi, însă taberele şcolare aflate în patrimoniul DJTS vor ajunge la Ministerul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, condus de Gabriela Firea.

Articole similare: Bazin de înot nou la Galaţi. Paşi importanţi făcuţi astăzi

 

Articole înrudite