02 DECEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Salarii mai mari la AFDJ Galaţi
Salarii mai mari la AFDJ Galaţi

Reprezentanţii conducerii şi ai sindicatului Liber Farul au finalizat negocierea noului Contract Colectiv de Muncă de la nivelul unităţii, care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie şi care este valabil pe o perioadă de 2 ani de zile, fiind posibilă prelungirea prevederilor actului cu încă un an dacă una din părţi nu denunţă valabilitatea lui. Potrivit declaraţiei liderului de sindicat Ştefan Frunză, s-a obţinut o majorare a fondului de salarii cu 2,4%, suma urmând să fie repartizată celor 700 de salariaţi în baza criteriilor de performanţă individuală profesională care sunt prevăzute în anexa de la noul contract.
„În urma evaluării se va obţine un anumit număr de puncte, un punct reprezentând o anumită sumă, iar fiecare salariat va obţine un anumit număr de puncte, ceea ce va însemna că va beneficia de o anumită creştere salarială. Creşterea salarială se va acorda efectiv din luna mai iar valoarea câştigului mediu brut la nivelul societăţii va ajunge la 3.000 de lei”, ne-a mai declarat Ştefan Frunză. Potrivit aceleiaşi surse, în urma finalizării negocierilor s-a stabilit acordarea unui spor de 7% pentru lucrul sistematic în zilele de repaos, adicâ sâmbătă şi duminică şi zilele de sărbători legale, acordarea unui spor de spor de 5% pentru activităţi de întreţinere şi şenalizare a şenalului navigabil, majorarea valorii primei de vacanţă de la 700 lei la 900 lei, creşterea alocaţiei de hrană acordate zilnic de la 25 lei la 35 de lei. „Ziua Dunării va fi zi liberă şi plătită, prima de Paşte va creşte de la 200 la 300 lei, prima acordată cu ocazia Sfintei Maria va fi de 300 de lei, prima de Crăciun este de 600 de lei, prima acordată salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie este de 200 de lei”, ne-a mai declarat liderul de sindicat Ştefan Frunză. În ceea ce priveşte valoarea ajutoarelor soiale acordate în caz de boală acestea sunt cuprinse între 1.000 lei şi 5.000 de lei iar valoarea ajutorului de deces acordat este de 8000 de lei.
„Contractul Colectiv de Muncă a intrat în vigoare de la 1 ianuarie şi este valabil 2 ani, acesta fiind termenul maxim prevăzut de noua lege a dialogului social. Legea prevede posibilitatea ca prevederile contractului să mai fie prelungite cu încă un an dacă una dintre părţi nu îl denunţă. Capitolul salarizare şi compensaţii băneşti va fi negociat anual”, ne-a mai declarat liderul de sindicat Ştefan Frunză.

Articole înrudite