18 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Cel puţin acesta este anunţul făcut angajaţilor în cadrul întâlnirilor avute cu aceştia de către directorul AFDJ Galaţi, Mircea Răzvan Cristea, problema urmând să fie pusă pe tapet şi în cadrul negocierii noului Contract Colectiv de Muncă, demers care a început ieri. Potrivit declaraţiilor furnizate de liderul Sindicatului Independent Farul, Ştefan Frunză, marţi după-amiaza a avut loc prima rundă de negocieri a noului contract care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie, după ce în prealabil au avut loc întâlniri consultative cu salariaţii.

„Directorul AFDJ le-a spus angajaţilor în cadrul acestor întâlniri că salariile vor creşte cel puţin cu valoarea ratei inflaţiei, care este potrivit estimărilor de 3,7%. Sindicatul va solicita acordarea unei prime pentru personalul navigant constând într-un spor care va fi acordat în cazul detaşării pe alte nave şi care va fi cuprins între 10 şi 20%, acordarea unui spor de 5% pentru personalul navigant şi dispecerii care lucrează sistematic în zilele de repaos săptămânal. De asemenea, vom solicita creşterea valorii primei de vacanţă de la 770 de lei, cât este acum, la 900 de lei”, ne-a mai declarat liderul de sindicat Ştefan Frunză.

Potrivit aceleiaşi surse, la AFDJ Galaţi lucrează un număr de 662 de persoane, valoarea salariului mediu brut la nivelul societăţii fiind de 2.800 de lei. Rămâne de văzut care vor fi rezultatele negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie şi în special care vor fi drepturile care vor fi obţinute pentru angajaţii AFDJ Galaţi. Actualul Contract Colectiv de Muncă (CCM) a fost valabil pe o perioadă de 4 ani, în fiecare an negociindu-se capitolul legat de salarizare sau alte drepturi cuvenite angajaţilor.


Articole înrudite