21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FOTO/VIDEO: Şcoală din Galaţi, evacuată! Un elev a adus muniţie în incintă - UPDATE
FOTO/VIDEO: Şcoală din Galaţi, evacuată! Un elev a adus muniţie în incintă - UPDATE

Incident în judeţul Galaţi, în localitatea Cavadineşti, unde autorităţile efectuează o misiune de preluare a unei muniţii rămase neexplodate şi adusă de un copil la şcoală. Astfel, un elev din clasa a VIII-a al şcolii din localitate a găsit un element de muniţie (obuz) pe malul râului Prut, pe care l-a dus în incinta şcolii. Directoarea unităţii de învăţământ a anunţat evenimentul prin SNUAU 112. Au fost evacuaţi 90 de elevi şi 10 cadre didactice. S-a deplasat la locul evenimentului echipajul pirotehnic şi un echipaj al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. Vom reveni!

UPDATE: "În data de 14 martie 2024, la ora 12:57, I.P.J. Galaţi a fost sesizat prin apel telefonic la S.N.U.A.U. 112, de către directorul unei unităţi de învăţământ gimnazial din comuna Cavadineşti, judeţul Galaţi, cu privire la faptul că un elev ar fi adus un obuz în incinta şcolii.
La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Bereşti, care au stabilit că cele sesizate se confirmă şi, împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, au procedat la evacuarea elevilor şi cadrelor didactice (aproximativ 100 de persoane), fiind asigurat un perimetru de siguranţă, astfel ca specialiştii pirotehnişti să poată interveni.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cercetările urmând a fi continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a ajuns elementul de muniţie în unitatea de învăţământ", transmite IPJ Galaţi. FOTO/VIDEO, mai jos!

  • Galerie Video:
    • Video File:
    • Video File:
  • Galerie Foto:

Articole înrudite