Se concretizează primele două drumuri în cadrul parteneriatul dintre CJ Galaţi şi CNAIR Recomandat

Luni, 31 Ianuarie 2022 17:04
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, care s-a desfăşurat astăzi, luni, 31 ianuarie 2022, au fost aprobate primele două proiecte de infrastructură care vor fi pregătite, elaborate şi implementate împreună cu specialiştii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul protocolului de colaborare semnat la sfârşitul anului 2021.

Primul proiect la care vom lucra cu specialiştii de la CNAIR se referă la construirea unui drum nou în judeţul nostru, care să facă legătura între Drumul Expres Galaţi - Brăila, la care se lucrează în acest moment, şi noua Variantă de Ocolire a Galaţiului, care va lega Vama Giurgiuleşti de DN25 şi la care urmează în scurt timp să fie emis ordinul de începere a lucrărilor. Acest drum va fi construit de la zero, va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri şi patru benzi de circulaţie. Cel de-al doilea proiect se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galaţi şi Tudor Vladimirescu, astfel încât traficul să se desfăşoare pe patru benzi, ceea ce va presupune cel mai probabil realizarea de pasaje rutiere sau centuri ocolitoare pentru anumite localităţi, însă cu siguranţă specialiştii vor decide care sunt cele mai bune soluţii tehnice. Valoarea celor două investiţii va fi stabilită după realizarea expertizelor şi documentaţiei tehnice de proiectare“, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În prima faza vor fi realizate documentaţiile tehnico-economice, urmând ca proiectele să fie depuse spre finanţare cu fonduri europene.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu