Sindicatul „Siderurgistul AMG” iese în stradă

 
Vineri, 27 Octombrie 2017 10:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salariaţii din ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, membri ai Sindicatului „Siderurgistul AMG”, singurul sindicat reprezentativ atât la nivelul unităţii S.C. ArcelorMittal Galaţi S.A., cât şi la unitatea ArcelorMittal Tubular Products, afiliat la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel-Alfa, anunţă că vor ieşi în stradă să protesteze.
”Sindicatul nostru având rolul de a apăra interesele de natura economică, socială şi profesională a membrilor săi conform art. 9 din Constituţia României îşi exprima profundă îngrijorare cu privire la iminenta distrugere a industriei producătoare de ţevi din România, cu consecinţa dispariţiei a sute sau chiar mii de locuri de muncă datorită lipsei de susţinere a statului român a industriei interne.  ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, societate ce face parte din grupul ArcelorMittal, a depus oferta în cadrul procedurii de licitaţie organizată de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ S.A. Mediaş pentru proiectul “Dezvoltarea pe teritoriul României a Sistemului Naţional de Transport în direcţia Bulgaria-România-Ungaria-Austria, lucrările de execuţie faza I (“BRUA”), având ca subcontractori, printre alte companii, societatea Sara S.R.L. şi ca tert susţinător ArcelorMittal Galaţi S.A.
Sindicatul Siderurgistul A.M.G., face cunoscut ca ArcelorMittal Tubular Products Galaţi este singurul producător naţional de ţeavă sudată longitudinal expandata la rece, iar piaţa mondială pe care concurează societatea noastră este puternic afectată de importurile de ţeavă la preţuri de dumping din ţările din afara Uniunii Europene. O astfel de concurenţă neloială afectează grav capacitatea societăţii de a păstra locurile de muncă ale angajaţilor săi, deşi conducerea societăţii, împreună cu toţi salariaţii, lupta pentru supravieţuirea companiei în aceste condiţii vitrege, care afectează într-un mod profund negativ industria producătoare de oţel din România”, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.
Sindicaliştii consideră că ”ne aflăm în faţa unui pericol real dacă un astfel de proiect major de infrastructură ar fi realizat cu produse achiziţionate din afara României şi a UE, în timp ce companiile din industria producătoare de oţel din România suferă, deşi depun eforturi majore pentru imbunatarirea proceselor de producţie, pentru a atinge un nivel European în tehnologie şi organizarea activităţii. Nu în ultimul rând, ar fi inacceptabil că, în timp ce companiile romaneşti şi salariaţii acestora sunt plătitori de taxe pentru susţinerea economiei din România, respectiv pentru protejarea locurilor de muncă din industria internă, un astfel de contract pentru proiectul BRUA ar putea fi atribuit unei companii din afara Uniunii Europene, în acest fel fiind finanţate locuri de muncă din alte ţări din lume! Cine va plăti preţul pentru închiderea unor capacităţi de producţie din industria producătoare de oţel, dacă un proiect de importanta publică cum este BRUA, finanţat cu fonduri europene şi bani publici, va fi atribuit unor furnizori din afara Uniunii Eupene? Pentru angajaţii ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, atribuirea contractului de achiziţie publica în baza prevederilor legale arătate mai sus este vitală din perspectiva salvării locurilor lor de muncă, luând în considerare producţia ce scade în fiecare an din cauza importurilor masive la preţuri necompetitive din afara UE. Solicităm respectuos, atât autorităţilor locale cât şi cele naţionale de a găsi soluţii pentru că atribuirea contractului de achiziţie publică ce face obiectul procedurii de licitaţie organizate de Trangaz S.A. Mediaş   pentru proiectul BRUA să se efectueze astfel încât atât fondurile europene, cât şi cele din bani publici care finanţează acest proiect să nu fie folosite pentru finanţarea unor importuri de produse din oţel la preţuri de dumping din ţări din afara Uniunii Europene, respectiv pentru finanţarea unor locuri de muncă din ţări care nu fac parte din UE, ci să fie folosite în sprijinul economiei româneşti”.
Pentru a îţi susţine punctele de vedere privind păstrarea locurilor de muncă, susţinerea economiei naţionale prin consumul produselor făcute în România şi pentru a sensibiliza Guvernul României, Sindicatul Siderurgistul AMG va face o acţiune de protest în data de 30.10.2017, în faţa Prefecturii Galaţi, începând cu ora 15.30, iar în data de 07.11.2017, acţiunea va avea loc în faţa Guvernului României.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu