22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Spitalul Judeţean Galaţi dezinfectat cu... roboţi! Ceva unic în regiunea Moldovei (FOTO)
Spitalul Judeţean Galaţi dezinfectat cu... roboţi! Ceva unic în regiunea Moldovei (FOTO)

"De la 3 ore la doar 7 minute. Atât durează de astăzi igienizarea unei săli de operaţie cu ajutorul unuia dintre cei mai performanţi roboţi de dezinfecţie din lume. Adică mai repede şi mai bine, sala de operaţie putând fi folosită în condiţii de siguranţă în doar câteva minute. Iar 22 de astfel de roboţi au fost aduşi astăzi la Spitalul Judeţean", a anunţat luni, 26 februarie 2024, preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Astfel, cu ajutorul ultravioletelor de tip UV-C, noul robot distruge în doar câteva minute bacteriile, virusurile şi alte tipuri de microorganisme, inclusiv coronavirusul şi bacteriile rezistente la antibiotice. Poate fi controlat de pe tabletă sau telefon şi este dotat inclusiv cu senzori care detectează prezenţa persoanelor în raza de acţiune, pentru a evita orice expunere greşită. "Roboţii cu ultraviolete vor fi folosiţi pentru dezinfecţia zonelor vitale ale spitalului - blocul operator şi blocul de naşteri, precum şi în secţia de neurochirurgie, acolo unde un salon poate fi dezinfectat, în medie, cu noul robot în mai puţin de 10 minute, faţă de 4-5 ore cu vechile dispozitive. Noii roboţi fac parte din cele peste 300 de echipamente de dezinfecţie, decontaminare şi sterilizare cu care am dotat Spitalul Judeţean", precizează Costel Fotea.
De altfel, toate spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi (Spitalul Judeţean, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul TBC, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor şi Spitalul Municipal Tecuci) vor avea astfel de echipamente, în cadrul unei investiţii cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei. FOTO, mai jos!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite