Tarif pentru încărcarea maşinilor electrice la staţiile de pe raza municipiului Galaţi Recomandat

Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unul dintre cele mai importante obiective ale omenirii de reducere a emisiilor de carbon printre care se numără şi reducerea emisiile din transportul rutier cu 90% în 2050 a determinat dezvoltarea pieţei de autovehicule electrice şi hibrid electrice plug-in, pe plan mondial, naţional, cât şi pe plan local.
Şi pe străzile din Galaţi se pot vedea din ce în ce mai multe maşini electrice (peste 500 în anul 2021), iar asta vine la pachet cu necesitatea extinderii numărului de staţii de încărcare.
Anul trecut, Galaţiul avea 71 de astfel de staţii, la care se adaugă permanent noi staţii de încărcare instalate de entităţi private precum supermarketuri sau alte companii.
În privinţa staţiilor de încarcare a vehiculelor electrice aparţinând Primăriei Galaţi, va fi stabilit un tarif de alimentare ce urmează a fi aprobat în următoarea şedinţă de Consiliu Local şi tot atunci va fi stabilit şi data de când va intra în vigoare.
Propunerea municipalităţii privind tariful de alimentare cu energie electrică prin staţiile de încărcare a vehiculelor electrice, amplasate pe raza municipiului Galaţi, va fi sub forma: ”preţ achiziţie energie electrică activă cumpărată (cu toate taxele şi T.V.A. incluse) care se majorează cu 1,5%”. ”Tariful de alimentare cu energie electrică prin staţiile de încărcare a vehiculelor electrice se modifică odată cu preţul de achiziţie a energiei electrice”, se arată în proiect.
”În vederea punerii în aplicare a acestei activităţi, este necesar şi oportun, aprobarea tarifului de alimentare cu energie electrică prin staţiile de încărcare a vehiculelor. Pentru a nu fi nevoie de modificări repetate în cadrul Consiliului Local a tarifului determinate de modificarea preţului de achiziţie a energiei electrice propun aprobarea tarifului pe KWh sub următoarea formă: preţ achiziţie energie electrică activă (cu toate taxele şi T.V.A. incluse) majorat cu 1,5%. Procentul de 1,5% reprezintă cheltuieli suplimentare efectuate cu prestarea acestei activităţi”, se arată în documentaţia aferentă proiectului de hotărâre.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu