22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ţeapă de mii de lei luată de un gălăţean pe OLX
Ţeapă de mii de lei luată de un gălăţean pe OLX

Un bărbat a fost condamnat la închisoare după ce a postat un anunţ de vânzare a unui telefon de mii de lei pe un site specializat şi i-a trimis clientului o pereche de adidaşi uzaţi.
Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv în 16 ianuarie pe un bărbat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune.
Anchetatorii au stabilit că, în luna septembrie 2019, individul a indus în eroare o persoană care se arătase interesată de achiziţionarea unui telefon mobil Samsung S10+ în urma postării de către acesta a unui anunţ pe site-ul OLX.
Potenţialul cumpărător văzuse pe site-ul OLX.ro un anunţ privind vânzarea unui telefon mobil marca Samsung S10+. A luat legătura cu vânzătorul, care i-a transmis pe Whatsapp caracteristicile telefonului pentru a-l convinge să îl achiziţioneze. Cele două părţi au convenit ca telefonul să fie trimis prin curierat, în sistem ramburs, pentru suma de 2.300 lei.
„În locul telefonului, inculpatul a trimis persoanei vătămate un colet în care se afla o pereche de adidaşi uzaţi, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de 2.395 lei, reprezentat de contravaloarea telefonului şi contravaloarea transportului”, a precizat în rechizitoriu procurorul de caz.
După ce a achitat contravaloarea coletului, nu mică i-a fost mirarea cumpărătorului când a constatat că acesta conţinea o pereche de adidaşi uzaţi.
„A luat legătura cu vânzătorul, care i-a comunicat că s-a produs o eroare şi că va trimite în viitor coletul cu telefonul. Ulterior, vânzătorul nu a mai răspuns, motiv pentru care persoana vătămată a mers la Fan Courier, unde i-au fost restituiţi banii, coletul cu adidaşii fiind dat retur”, se mai menţionează în actul de inculpare.
Nu a durat mult până când poliţiştii au dat de urma escrocului, iar ca să scape de închisoare, bărbatul a încheiat pe 24.10.2022 un acord de mediere cu păgubitul, prin care s-a angajat să îi restituie integral banii trimişi pentru achiziţia telefonului şi transportul acestuia, lucru pe care l-a şi făcut ulterior, potrivit adevarul.ro.


Articole înrudite