Tinerii din Galaţi s-au îngrămădit să doneze sânge în schimbul abonamentelor gratuite la Neversea Recomandat

Marți, 14 Iunie 2022 12:36
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Număr extrem de mare de donatori la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi astăzi, 14 iunie, de Ziua Mondială a Donatorului. Şi cu 100 la sută a crescut numărul donatorilor, mai ales pe seama tinerilor, care în schimbul donării primesc un abonament gratuit la Neversea, un mare festival de pe malul mării. „Sunt la prima donare şi este chiar interesant. Când am aflat şi de oportunitatea de a primi abonament la festival mi-am spus să încerc. Acum fac o faptă bună şi apoi mă voi distra la festival”, a spus una dintre donatoarele tinere atrase de festival. 137 de euro, cât ar costa un abonament, nu sunt de aruncat, iar dorinţa e mare, tinerii donând în număr foarte mare.

vlcsnap 2022 06 14 11h51m15s391

Nici donatorii fideli Centrului nu au lipsit. Cel mai vechi donator a salvat 300 sute de vieţi în cei 44 de ani de când donează. „Din 1978 donez, 44 de ani fac anul ăsta, deci echivalentul a 11 olimpiade de sport, şi o să donez în continuare cât îmi va permite calitatea sângelui. Şi astăzi nu puteam lipsi la donare. Sunt aproape de 100 de donări, 100 de donări înseamnă 300 de vieţi salvate”, a spus Gheorghiţă Dimache (foto ↑), cel mai vechi donator al Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.
Numărul mare de donatori i-a surprins plăcut şi pe reprezentanţii Centrului. „Constat cu bucurie că numărul tinerilor este în creştere. Cei care vin şi donează sânge este şi în contextul în care ei donează, salvează o viaţă şi se şi distrează. Până acum, 30 la sută din cei care au donat sunt tineri la prima donare”, a precizat Camelia Stoichiţescu, managerul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi.
Şi mâine, 15 iunie, cei care vor să doneze în schimbul abonamentului gratuit la festival, o pot face. În mod normal, circa 40 de persoane donau zilnic la Centru, iar acum erau înscrişi şi donau 100, deci adresabilitatea a crescut într-o zi cu peste 100 la sută.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu