20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ULTIMA ORĂ! Claudiu Sorin Gavril (din nou) prefect al judeţului Galaţi
ULTIMA ORĂ! Claudiu Sorin Gavril (din nou) prefect al judeţului Galaţi

Claudiu Sorin Gavril este noul prefect al judeţului Galați, a anunţat în această după-amiază, marţi, 31 ianuarie 2023, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

"Sunt doi prefecţi care au fost schimbaţi. Sunt două hotărâri de guvern care vizează eliberarea din funcţie a prefecţilor din Bistriţa-Năsăud şi Galaţi, respectiv alte două hotărâri de guvern care vizează numiri de prefecţi în cele două judeţe. Noii prefecţii, domnul Cioarbă Teofil Iulian la Bistriţa-Năsăud şi domnul Gavril Claudiu Sorin, prefect al judeţului Galaţi", a declarat Dan Cărbunaru la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Claudiu Sorin Gavril a mai ocupat această funcţie la începutul anului trecut, timp de o săptămână. Asta după ce fostul prefect al Galaţiului, Gabriel-Aurelian Panaitescu a atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern (HG 937/09 septembrie 2021) prin care a fost eliberat din funcţia de prefect, iar instanţa a decis să suspende această hotărâre. Subiectul pe larg în următoarele articole: ŞOC la Prefectura Galaţi: Magistraţii au suspendat eliberarea din funcţie a fostul prefect Gabriel Panaitescu / Galaţiul nu mai are 2 prefecţi. Gavril a fost eliberat din funcţie, Panaitescu va fi reînvestit.

Claudiu Sorin Gavril a candidat în trecut pentru funcţia de primar al municipiului Tecuci, din partea Uniunii Independente Pentru Tecuci (UIPT), însă a reuşit să ocupe doar o funcţie de consilier local, şi a fost propunerea PSD pentru a fi numit ca prefect al judeţului Galaţi.


Articole înrudite