22 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ULTIMA ORĂ! Percheziţii DNA la Vama Oancea, într-un dosar de corupţie
ULTIMA ORĂ! Percheziţii DNA la Vama Oancea, într-un dosar de corupţie

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021 - septembrie 2022.

"În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în 31 locaţii situate pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare", potrivit unui comunicat al DNA.

La Galaţi, percheziţiile sunt efectuate în Vama Oancea. Traficul nu este blocat.

Ulterior, Poliţia de Frontieră a transmis un punct de vedere, în care se arată următoarele: "Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass-media referitoare la acţiunile derulate de către autorităţile anticorupţie în mai multe puncte de trecere a frontierei, vă facem cunoscut faptul că traficul transfrontalier şi formalităţile de control prin toate punctele se derulează în condiţii normale, fără a fi înregistrate întreruperi sau blocaje. Asigurarea unui mediu de integritate este unul dintre obiectivele prioritare ale inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române încă din primul moment al preluării acestui mandat, sens în care conducerea Poliţiei de Frontieră a oferit şi va oferi sprijin permanent autorităţilor competente în efectuarea anchetei penale, astfel încât să fie eliminate orice suspiciuni sau vulnerabilităţi de natură să prejudicieze imaginea majorităţii acestui corp profesional. Ne exprimăm astfel convingerea că, împreună cu autorităţile competente, vom contribui la creşterea gradului de integritate în rândul efectivelor noastre".


Articole înrudite