16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un alt bloc din Micro 18 va fi modernizat cu bani europeni
Un alt bloc din Micro 18 va fi modernizat cu bani europeni

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat un nou contract de finanțare europeană ce vizează acum creșterea performanței energetice a Blocului G11 din cartierul Micro 18.

Astfel, principalele lucrări de intervenții presupun reabilitarea termică, închiderea balcoanelor, termoizolarea planșeului superior, izolarea casei scării, montarea de corpuri de iluminat tip LED, introducerea unui sistem de comandă pe casa scării prin intermediul senzorilor de mișcare etc. Mai mult, se va înlocui ascensorul existent cu unul nou care va avea consum redus de energie electrică, mod de acționare stand-by și panou tactil cu limbaj Braille.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 1.592.119,73 lei, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă 942.467,36 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea îmbunătățirii eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din municipiul Galați ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Blocul G11 este situat în cartierul Micro 18, pe str. Brăilei nr. 262 BIS, și are 48 de apartamente. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.

Proiectul „Creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe - Bloc G11, str. Brăilei nr. 262 BIS aferent Asociației de proprietari nr. 381 din municipiul Galați” este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor,Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE, SE, SM, C, cod SMIS 140090, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Citește și Blocul G9 din Micro 18, modernizat cu bani europeni 


Articole înrudite