19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE | Incendiu la Spitalul pentru Copii Galați. Pacienții au fost evacuați (FOTO/VIDEO)
UPDATE | Incendiu la Spitalul pentru Copii Galați. Pacienții au fost evacuați (FOTO/VIDEO)

UPDATE: 42 de persoane, mame și copii, dar și 12 cadre medicale au fost evacuate. "S-a declanșat alarma la incendiu în blocul alimentar de la o flamă la un neon care a degajat fum, alarma la incendiu s-a declanșat în mod corespunzător. S-au evacuat sectoarele care erau în apropierea blocului alimentar și care erau supuse la riscul de transmitere de fum, incendiul nu a avut loc în zona de spitalizare ci în blocul alimentar care este separate de zona de spitalizare. Etajul 1 și jumătate din etajul 2 au fost evacuate datorită faptului că fumul a urcat puțin pe scări. 42 de persoane, pacienți și aparținători, și 12 cadre medicale au fost evacuate. Din cele 42 de persoane, 26 sunt copii și restul aparținători. Toți au fost evacuați înainte ca fumul să ajungă pe scări în saloane", a precizat Iulia Moraru, purtător de cuvânt Spitalul pentru Copii Galați.

Cauza izbucnirii incendiului a fost un scurt circuit electric. "Am fost anunțați că în incinta Spitalului de Pediatrie din Galați iese fum din bucătărie, imediat la fața locului s-au deplasat 2 autospeciale cu apă și spumă, o descarcerare și un echipaj SMURD de terapie intensivă. Colegii mei au constatat că a ars un corp de iluminat, incendiul a fost lichidat, iar cauza a fost un scurt circuit electric", a precizat Teodora Diaconiță, ISU Galați.

Mamele evacuate s-au temut pentru copilașii lor. "În salon eram, copilul dormea, ne-au anunțat doamnele asistente și infirmiere că este un incendiu, au făcut tot posibilul, am ieșit afară și așteptăm. La etajul 2 eram. Nu mi-a fost frică pentru mine cât pentru copil, dar ne-au scos repede, nici miros de fum nu am simțit", a spus o mămică evacuată din spital.

..............................................................................

Știre inițială: La numărul unic de urgență 112 a fost anunțat că iese fum din bucătăria Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" Galați, din municipiul Galați, str. Gheorghe Asachi.

Screenshot 20221006 185237 WhatsApp

"La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale cu apă și spumă, 1 descarcerare, 1 autoscară, echipajul SMURD tip C, echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați", potrivit ISUJ Galați.

Screenshot 20221006 185453 WhatsApp

Din cauza fumului s-a decis evacuarea saloanelor de la etajul 1 și o parte de la etajul 2. În total, 42 de persoane au fost evacuate, 26 fiind copii. VEZI VIDEO mai jos!

Screenshot 20221006 185202 WhatsApp

Nu sunt persoane intoxicate. Se pare că incendiul a izbucnit de la un corp de iluminat care a ars (foto).


Articole înrudite