VIDEO | Premieră nedorită în Galaţi: Medic bătut într-o clinică privată. Poliţia a demarat o anchetă Recomandat

Miercuri, 06 Martie 2019 15:51
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma unei filmări postate de un medic gălăţean pe un site de socializare, imagini şi comentarii din care se înţelege că acesta a fost agresat chiar pe holul clinicii private unde lucra, poliţiştii au luat deja măsuri. Medicul în cauză nu a mai dorit să ofere alte amănunte legate de caz în afară de comentarille care însoţesc imaginile cu agresiunea.

"Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii. Unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă!", se arată în postarea online a medicului.

Cum a început scandalul şi ce spune agresorul

În numeroasele comentarii la această postare există şi unele în care se dă de înţeles că scandalul a început de la un tănăr care dorea să îi fie consultată partenera şi de aici s-a ajuns la injurii. Poliţiştii au dat iniţial tânărului care l-a impins pe medic, o amendă de 1.500 de lei. "A existat un apel pe numărul unic de urgenţă 112 de la o clinică medicală din Galaţi. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat un tânăr de 23 de ani care provocase un scandal în interiorul clinicii şi pe care l-au sancţionat contravenţional. Ulterior, a fost depusă o plângere cu privire la faptul că tânărul ar fi agresat un medic angajat al clinicii, plângere în baza căreia poliţiştii efectuează acum cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe", a declarat cms. şef Gabriela Costin, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi.

Pe un site de socializare, tânărul implicat în agresiune susţine însă că a sosit cu partenera sa la clinică şi că a fost insultat şi impins afară din cabinet fără motiv. Drept urmare, s-a enervat şi a împins medicul. Tânărul regretă acest lucru, mai ales că nu intenţiona ca acesta să cadă şi să se lovească. De asemenea, acesta susţine că medicul, iniţial, în faţa poliţiştilor ar fi avut o altă atitudine, dar că acum, probabil, a postat totul impulsionat poate şi de colegii cărora, crede tânărul, nu le-a spus exact ce s-a întâmplat cu adevărat în cabinet.

Colegiul Medicilor Galaţi a reacţionat prompt în acest caz

"Colegiul Medicilor intenţionează să reia demersurile mai vechi, în legătură cu promovarea unui act normativ prin care asemenea agresiuni să fie sancţionate la fel ca şi ultrajul împotriva autorităţilor statului, respectiv pedepsele să se dubleze sau chiar să se tripleze. Cred că este singura modalitate prin care asemenea gesturi pot fi descurajate, alături de alte măsuri, să spunem educative şi de coerciţie, pentru că asemenea acte de agresiune pot sau sigur vor avea efecte şi asupra altor pacienţi nevinovaţi, în sensul că este posibil ca şi cadrele medicale să ezite să intervină de frica unor agresiuni şi aceste ezitări se pot concretiza în cazuri extreme, chiar şi cu deces, lucru absolut de neacceptat. Nu au mai avut loc agresiuni în clinici private şi, din câte ştim noi, nu cred că au mai fost nici în România astfel de agresiuni în clinici private. Este o premieră, o premieră absolut nedorită şi este un semnal de alarmă pentru noi toţi, pentru a se lua măsurile pentru ca asemenea cazuri să fie aspru pedepsite şi să nu se mai repete", a precizat dr. Mihai Polinschi, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Galaţi.

Sursa foto/video: Facebook - Costache Botezatu

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu