"Weeds Survivor" pe Faleza din Galaţi! (FOTO) Recomandat

Luni, 24 Mai 2021 16:58
Publicat în Știrea zilei

Galaţiul are un singur loc de promenadă, Faleza Inferioară a Dunării. Deşi ar putea primi statutul de cea mai naturală faleză de pe cursul Dunării, vegetaţia care creşte necontrolat, neîngrijirea spaţiilor verzi şi buruienile care au ajuns la o înălţime de mai bine de un metru, oferă o privelişte dezolantă. Buruienile sunt atât de înalte, încât dacă scapi din lesă un căţel, e clar că îl pierzi dacă nu răspunde la aport.

Din cauza bălăriilor nu se mai văd nici puţinele bănci şi nici aleile secundare. Faleza de la Galaţi a devenit un habitat natural ideal pentru ţânţari, căpuşe şi alte vietăţi. Aşa se întâmplă aproape în fiecare an şi de fiecare dată autorităţile invocă invariabil ba vremea, ba lipsa forţei de muncă.

Anul trecut, an electoral, în luna august, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţau în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Foişorul de pe Faleză că au semnat un parteneriat pentru realizarea proiectului „Revitalizarea turismului din Galaţi, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural şi natural de pe Faleza Dunării”. Astfel se voia elaborarea unui proiect pentru realizarea căruia se dorea atragerea de fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică 2014 - 2020.

„Cea mai îndrăgită zonă a oraşului nostru, Faleza Dunării, va fi modernizată şi pusă în valoare. Lucrăm deja la acest proiect prin care vom atrage fonduri europene şi am încheiat astăzi parteneriatul cu Consiliul Judeţean Galaţi, fapt pentru care îi mulţumesc şi pe această cale domnului preşedinte Costel Fotea pentru deschidere şi sprijin. Vom avea pe Faleză amfiteatre în aer liber, piste pentru alergători şi biciclişti, zone de cafenea, două parcări subterane, spaţii verzi amenajate, iar sculpturile în metal vor face obiectul unui veritabil circuit cultural şi turistic. Faleza Dunării se va schimba şi va deveni o zonă mult mai atractivă pentru gălăţeni, dar şi pentru cei care ne vizitează”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

De atunci nu a mai auzit nimeni nimic despre acest proiect, între timp bălăriile punând stăpânire pe "Cea mai îndrăgită zonă a oraşului nostru, Faleza Dunării". E drept că turismul ar putea fi revitalizat în zona noastră în condiţiile în care anul acesta ar putea fi un an ploios, iar municipalitatea ar putea lansa o campanie internaţională de promovare cu titlul "Weeds Survivor" pe Faleza din Galaţi! VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu