25 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un startup britanic, Nyobolt, a demonstrat primul EV care se încarcă în mai puţin de 5 minute
Un startup britanic, Nyobolt, a demonstrat primul EV care se încarcă în mai puţin de 5 minute

Britanicii de la Nyobolt au demonstrat că poţi crea un EV care se încarcă în mai puţin de 5 minute, contrazicând posesorii de autoturisme convenţionale care nu se dezic de „ritualul” pompei de combustibil.
Scoţând din calcul timpul de aşteptare la casa de marcat, plinul unei maşini pe combustie în general nu durează mai mult de 5 minute. Pornind de la această idee, startup-ul britanic Nyobolt a creat o maşină electrică pe care o poţi încărca la fel de repede. Mai exact, de la 10% la 80% baterie în 4 minute şi 37 de secunde.
Potrivit Nyobolt, scopul este acela de eliminare a anxietăţii legate de autonomia EV, încurajând astfel adopţia mai rapidă a maşinilor electrice. Totuşi, fără a se desprinde complet de realitate, startup-ul britanic recunoaşte că asemenea performanţă nu ar fi posibilă fără ajutorul unor staţii de încărcare performante, care nu sunt deloc uşor de găsit la drum lung.
Altfel spus, ar fi nevoie ca şi actuala reţea cu staţii de încărcare să treacă printr-un proces costisitor modernizare. Continuând apoi cu suplimentarea punctelor de încărcare, încât să nu descoperi că ai de aşteptat zeci de minute pentru acele 5 minute.
„Dezvoltarea unei tehnologii care să le permită oamenilor să-şi încarce maşinile mai rapid, care să corespundă cu timpul necesar în prezent pentru a alimenta o maşină pe combustie – este cu adevărat important”, a declarat Paul Shearing, profesor de inginerie a energiei durabile la Universitatea Oxford, pentru BBC. În plus, „oamenii vor dori o infrastructură de încărcare rapidă, independentă de maşina pe care o folosesc – toată lumea vrea să facă asta mai repede”, a spus el.

Tag-uri:

Articole înrudite