17 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Întrebuinţări neaşteptate ale pastei de dinţi
Întrebuinţări neaşteptate ale pastei de dinţi
Pasta de dinţi, pe lângă funcţiunea sa propriu-zisă, are mult mai multe întrebuinţări decât ne putem imagina. Aceasta este utilă nu numai pentru a ne îngriji dantura, ci şi pentru a curăţa anumite suprafeţe din locuinţă sau obiecte. Ea reprezintă o metodă ecologică de curăţare a locuinţei şi este la îndemâna oricui.
Elimină petele de pe ţesături
Petele sunt duşmanul oricărei gospodine, în special atunci când este vorba de pete de ceai sau de vin. Aceste urme pot fi, însă, înlăturate, dacă se aplică rapid peste ele pastă de dinţi. După ce ai acoperit petele cu o cantitate generoasă de pastă de dinţi, freacă puţin suprafaţa şi lasă pasta să acţioneze aproximativ 20 de minute. După ce a trecut acest interval, spală ţesătura respectivă, iar în cazul în care pata persistă, repetă paşii, iar urmele vor dispărea de tot.
Curăţă bijuteriile
Un truc la care părinţii noştri apelau adesea pentru curăţarea bijuteriilor era pasta de dinţi. Fie că sunt realizate din argint, aur sau platină, bijuteriile îşi pot recapăta strălucirea de altădată cu ajutorul pastei de dinţi. Tot ce trebuie să faci este să le freci uşor cu o cârpă sau cu perie cu peri moi, cu nişte pastă de dinţi, până când a revenit culoarea iniţială. După aceea, clăteşte-le cu apă rece şi sterge-le cu un şerveţel din hârtie.
Lustruieşte suprafeţe metalice
Pasta de dinţi este perfectă pentru a curăţa suprafeţele metalice. Astfel, pe lângă bijuterii, poţi apela la acest produs pentru a curăţa clanţele, aragazul, aparatele electrocasnice din bucătărie sau orice alte suprafeţe din metal.
Îndepărtează mirosuri neplăcute
Dacă anumite obiecte, precum tocătorul, coşul de gunoi, frigiderul, cuţitul, au căpătat un miros neplăcut, te poţi folosi de pasta de dinţi, pentru a scăpa de el. Aceasta este potrivită dacă ai tocat ceapă sau usturoi şi mâinile tale şi tocătorul au prins miros. Aplică o linguriţă de pastă de dinţi şi freacă suprafeţele respective cu mâna, pentru a înlătura mirosul atât de pe mâini, cât şi de pe obiecte, după care clăteşte cu apă caldă.
Îndepărtează petele de pe pereţi
În cazul în care ai copii şi sunt la vârsta la care îşi încearcă latura artistică pe pereţi, nu trebuie să te impacientezi. Cu o cârpă de bumbac şi pastă de dinţi, şterge, în mişcări circulare, urmele de creion, iar acestea vor dispărea rapid şi uşor.


Articole înrudite