7 ani de închisoare pentru că a lovit cu o secure o poliţistă

Vineri, 07 Octombrie 2016 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv la 7 ani de închisoare pe Romeo Cătălin Ovidenie, trimis în judecată pentru tentativă la omor, şi l-a obligat să-i plătească victimei daune materiale şi morale de 325.000 de lei.
Totul a început pe 11 august 2015, când Mihaela Oncioiu, reprezentant al Poliţiei Locale Galaţi, şi un coleg, s-au deplasat la o adresă din centrul municipiului Galaţi, după ce s-a primit un apel la 112 legat de faptul că s-a organizat o petrecere, care îi deranjează pe locuitorii din zonă. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali au constatat că opt persoane petreceau în stradă, cu muzică, băutură şi un grătar aşezat pe trotuar. Spiritele s-au încins în momentul în care oamenii legii au vrut să îi legitimeze pe petrecăreţi, moment în care unul dintre aceştia, Romeo Cătălin Ovidenie, a aruncat cu jăratic în Mihaela Oncioiu.
Nu a fost de ajuns pentru tânăr, care a intrat într-o curte din apropiere, de unde a revenit înarmat cu o secure, pe care a aruncat-o în direcţia poliţiştilor locali. Din reflex, Mihaela Oncioiu a ridicat braţul pentru a se apăra, fiind lovită de secure în mână, astfel că poliţistul local s-a ales cu fracturi ale oaselor metacarpiene, nefiind exclus ca aceasta să rămână cu tulburări de motilitate, de mobilizare a degetelor. Procurorii au apreciat însă că gestul petrecăreţului i-a pus viaţa în pericol poliţistului local, astfel că Romeo Cătălin Ovidenie a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor. Tribunalul Galaţi l-a condamnat iniţial pe agresor la 8 ani şi 6 luni de închisoare şi l-a obligat să îi achite victimei despăgubiri civile în sumă de 2.500 de lei şi daune morale de 30.000 de lei. Decizia a fost atacată la instanţa superioară, iar Curtea de Apel Galaţi a hotărât pe 3 octombrie să reducă pedeapsa la 7 ani de închisoare, decizia fiind definitivă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu