8% dintre absolvenţii gălăţeni de gimnaziu au nota de admitere la liceu sub 5

Luni, 06 Iulie 2015 00:00
Publicat în Comunitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum a fost publicat în calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat (pentru anul şcolar 2015 - 2016), la sfârşitul săptămânii trecute a fost afişată ierarhia mediilor de admitere obţinute de elevii din judeţul Galaţi. Dintre cei 4.381 de elevi înscrişi pe liste, peste 300 de absolvenţi au obţinut o medie sub 5,00. Media de admitere, pe baza căreia s-a realizat înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, s-a calculat ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.  

Un singur elev a luar notă maximă la toate examinările şi probele susţinute pentru înscriere. Mihnea Teodor Savin este absolventul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Galaţi şi media lui de admitere este 10, singura înregistrată la nivelul judeţului Galaţi. În cealaltă extremă, un alt elev din judeţul Galaţi a fost punctat cu nota 1 (unu) la toate examenele şi probele stabilite. Cu toate acestea, activitatea lui şcolară din anii de gimnaziu i-a adus o medie de 6,68, ceea ce i-a ridicat media de admitere la final cu câteva procente.

La nivelul judeţului, Inspectoratul Şcolar Galaţi a organizat anul acesta, în vederea admiterii în învăţământul liceal, un număr de 31 de Centre Zonale de înscriere, la care au fost arondate toate unităţile şcolare implicate în proces.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu