04 OCTOMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Activităţi binecuvântate de Ziua Internaţională a Copilului în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Activităţi binecuvântate de Ziua Internaţională a Copilului în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpresfinţitului Părinte Casian, de Ziua Internaţională a Copilului, în multe centre sociale, instituţii de învăţământ şi parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos, sunt organizate o serie de activităţi religioase, cultural-artistice, educaţionale şi social-filantropice.

Programele dedicate copiilor au început în Eparhia Dunării de Jos, încă din zilele anterioarei datei de 1 iunie, când slujitorii Sfintelor Altare în cooperare cu profesori şi voluntari au oferit daruri celor mici şi i-au implicat pe aceştia în multiple şi diverse activităţi creative şi recreative.

O astfel de activitate s-a desfăşurat astăzi, 1 iunie, şi la Aşezământul Social-Filantropic eparhial „Sfântul Vasile cel Mare“ din municipiul Galaţi pentru cei 100 de copii beneficiari ai serviciilor oferite de această instituţie socială a bisericii.

Copiii au participat cu mare entuziasm şi implicare la activităţile pregătite special pentru ei în cadrul natural din curtea aşezământului social. 

Programul intitulat ”La mulţi ani, Copilărie!”, a cuprins ateliere de creaţie, jocuri, recitări de poezii, cântece, dansuri şi multă voie bună. Copiii au avut ocazia de a socializa şi a petrece clipe unice preţ de câteva ore într-un cadru primitor şi însufleţit de prezenţa lor plină de bucurie.

Înainte de a le fi oferite darurile, preotul coordonator al aşezământului a rostit cu cei mici câteva rugăciuni şi a transmis copiilor mesajul de binecuvântare şi dragoste părintească al ierarhului Dunării de Jos.

Cu mare bucurie, cei peste 250 de copii participanţi la eveniment au primit din partea organizatorilor multe daruri şi au mulţumit Părintelui Arhiepiscop Casian şi ostenitorilor din cadrul aşezământului pentru dărnicia, grija permanentă şi atenţia deosebită.

Pe lângă bucuria pe care o aduce o sărbătoare în viaţa unei persoane, prin aceste manifestări s-a avut în vedere şi familiarizarea tinerilor cu actul artistic, dezvoltarea creativităţii, înţelegerea mecanismului de gândire şi comportament, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă şi de gestionare a emoţiilor, dezvoltarea simţului artistic, critic şi autocritic, socializare dar şi dezvoltarea capacităţilor de memorare, limbaj şi interpretare. 

În cadrul acestei instituţii, toate serviciile de asistenţă socială şi educaţională sunt asigurate de către angajaţii şi voluntarii Asociaţiei, sprijiniţi de maicile din cadrul Mănăstirii „Sfântul Vasile cel Mare“ aflată în incinta aceluiaşi aşezământ.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi în centrele de zi şi grădiniţele parohiale, dar şi în multe alte parohii din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos care au constant activităţi cu copiii şi tinerii, între acestea numărându-se cele din cadrul Centrul de zi pentru copii ”Sf. Spiridon” din Galaţi.

Ziua de 1 iunie este un moment premergător pentru următoarele manifestări educaţionale, misionare şi social-filantropice care se vor desfăşura în Arhiepiscopia Dunării de Jos în perioada următoare cu ocazia Zilei Eroilor, Duminicii Părinţilor şi Copiilor şi a pelerinajului tinerilor de la Mănăstirea Buciumeni, de Sărbătoarea Sfintei Treimi.

 

Reporter: pr. Rareş Bucur

Imagine: Costiuc Petrică

Articole înrudite